InfraRecorder

Endelig et program som bare gjør det du vil at det skal.

Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å bli lenge siden populære CD/DVD-brenneprogrammer som Nero Burning ROM og Roxio Media Creator var lettvekter-programmer som startet raskt og utførte brennejobben uten noe mer mikmak. I det siste er begge de nevnte blitt nedlesset av funksjonalitet, og kravet til minne og prosessorkraft har økt i omtrent samme takt.

Det finnes heldigvis noen "lettere" løsninger på markedet. Nylig kom for eksempel gratisprogrammet CDBurnerXP omsider i ny versjon, du finner vår omtale av forrige versjon her, og DeepBurner er også et meget godt, gratis alternativ.

Peneste grensesnittet?

Men aller best liker vi relativt ferske InfraRecorder. Den er basert på åpen kildekode, og selv om utvalget av funksjoner er imponerende for et så kompakt og kjapt program, har utviklerne vært særdeles flinke med å bevare grensesnittet pent, rent og lettfattelig.

To vinduer. Øverst Utforsker-vindu, nederst innholdet på disken. Så er det bare å dra og slippe. Enklere får det nesten ikke blitt.
To vinduer. Øverst Utforsker-vindu, nederst innholdet på disken. Så er det bare å dra og slippe. Enklere får det nesten ikke blitt. Vis mer


InfraRecorder lar deg lage data- og musikk-CD/DVDer, og mikser av begge deler på én plate. Du kan også brenne DVD-videoer, og kopiere CDer og DVDer. Programmet har støtte for både enkeltsidige og dobbelsidige DVD-plater.

I tillegg kan du rippe musikk fra CD til diverse formater, lage speilbilder av plater (image-filer), slette data fra CDRW/DVD-+RW, brenne data i flere omganger, med mer.

Det beste med programmet er at det er gratis, og lastes ned og installeres på et øyeblikk.

Bittelite

InfraRecorder finnes i versjoner for Windows 98 og ME (2,41 MB), og for Windows 2000, XP og Vista (3,17 MB). Til tross for at siste versjon i skrivende stund har fått versjonsnummer 0.43.1 virker programmet både gjennomarbeidet og stabilt.

Du kan laste ned og finner mer informasjon på denne siden.

Flere saker om CD/DVD-brenning finner du her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer