Du kan laste opp en av dine egne MP3-filer eller velge mellom de mange som allerede er opplastet. Få strakser senere er en uendelig utgave av låten klar for avspilling.
Du kan laste opp en av dine egne MP3-filer eller velge mellom de mange som allerede er opplastet. Få strakser senere er en uendelig utgave av låten klar for avspilling.Vis mer

Infinate Jukebox: Imponerende musikktjeneste

Lager uendelige versjoner av favorittsangene dine.

De aller fleste sanger har en bestemt rytme og består av en del elementer som gjentas en eller flere ganger. Og de fleste sanger på hitlistene er gjerne like korte som de er nynnbare og avhengighetsskapende.

Med dette som utgangspunkt startet Paul Lamere arbeidet med en intelligent musikktjeneste kalt The Infinite Jukebox. Formålet med tjenesten er ganske enkelt å lage uendelige utgaver av folks favorittsanger, uten at de noen gang starter eller avslutter. Og ja, det fungerer.

Les også: Forbudt å laste ned YouTube-musikken

Forandres hele tiden

Basert på rytme og innhold analyserer tjenesten musikkfilene, og finner ut automatisk hvordan innholdet skal remikses og avspilles i det uendelige - uten at det skal oppleves som unaturlig for lytteren. Og, kanskje aller mest imponerende; hvilke segmenter som avspilles og flettes sammen forandres hele tiden.

Sirkelen representerer hele sangen, og strekene på kryss og tvers viser hvilke hopp avspillingen kan gjøre underveis. Man klikker ganske enkelt et vilkårlig sted i ringen for å starte avspillingen.
Sirkelen representerer hele sangen, og strekene på kryss og tvers viser hvilke hopp avspillingen kan gjøre underveis. Man klikker ganske enkelt et vilkårlig sted i ringen for å starte avspillingen. Vis mer


Hvor godt den gjør dette avhenger imidlertid veldig mye av låten. Harder Better Faster Stronger av Daft Punk, Can't Stand Steady av Vidar Busk samt Gangman Style av PSY fikses for eksempel eksemplarisk, mens i mange andre tilfeller kan du oppleve noen mindre elegante hopp fra tid til annen. Du kan riktig nok gjøre visse tilpasninger dersom du ikke er helt fornøyd med resultatet:

Infinate Jukebox: Imponerende musikktjeneste


Du kan laste opp dine egne MP3-filer, eller velge fra de mange som allerede er lastet opp:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Infinate Jukebox: Imponerende musikktjeneste


The Infinite Jukebox finner du på labs.echonest.com.

Les også: Nå får du Spotify i nettleseren