Importere PC fra USA?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmål:

Hei !

Noen spørsmål fra en leser/bruker...

1. Jeg lurer på om du vet om det er smart eller veldig dumt å kjøpe PC importert fra USA?
Prismessig ser det veldig gunstig ut for tiden.

2. Hva skjer feks med ADSL? Er det mulig å bruke på denne PC'en ? Kan jeg bruke Telenor som internettleverandør ?

3. Hva med DVD spilleren ?  vil denne fungere på vanlige dvd du får kjøpt i butikkene her til lands ?

4. Er det feks mulig å å koble PCen til TV i Norge? (Det er jo annet TV og video-format i statene..)

På forhånd tusen, tusen takk !

mvh
Trym

Datadoktoren svarer

Hei Trym,

1. Det trenger ikke å være dumt å importere datautstyr fra USA nå, siden kronekursen er veldig sterk mot amerikanske dollar. Vær likevel obs på at moms (24%) blir lagt til, og at du bør sørge for at forsendelsen skjer på forsvarlig måte, for eksempel ved hjelp av UPS eller andre med gode garantiordninger. Dette koster gjerne en tusenlapp ekstra.

2. Du kan fint bruke denne PCen med ADSL. Nettverkskort og standarder er de samme i USA som i Norge, og konfigurasjon mot Telenor er derfor ikke noe problem.

3. Enkelte DVD-spillere er sonefrie, mens alle andre lar deg skifte sone inntil 5 ganger. Dette gjøres via operativsystemet eller programvaren som følger med DVD-spilleren. Sone 2 vil være riktig sone her, mens sone 1 er riktig i USA.

4. De aller fleste grafikkort har modi for NTSC og PAL. Dette velges som regel ved hjelp av programvaren som følger med installasjonen.

Hvis du kjøper denne PCen bør du forsikre deg om at strømforsyningen på PC og skjerm har en bryter som lar deg velge mellom 110 og 220 volt. Sjekk også om garantien gjelder i Norge.

Husk for øvrig på at tastaturet er engelsk, men det medfører ikke store kostnaden å bytte dette ut med et norsk her hjemme.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar