Foto: Torvald KVamme
Foto: Torvald KVammeVis mer

Imponerende språkpakkefra Corel

Corel lanserer nå en CD-ROM med forskjellige språkmoduler for 29 språk. Modulene er bakoverkompatible, og kan brukes i åtte versjoner av WordPerfect. Inkludert er også støtte for Corel WordPerfect Suite versjon 8 som ble sluppet for en tid tilbake. Og prisen er langt fra avskrekkende.

Denne språkmodulen er uten tvil den mest komplette samlingen av slike verktøyer vi har sett samlet på en CD-ROM. Du vil finne vanlige ordlister, synonymordbøker, bindestrekordlister og for noen språk også gramatikkontrol. Prisen i Norge kommer til å havne på ca. 400 kroner.

Corel er nok mest kjent for illustrasjonspakken CorelDraw, men har i USA også gjort seg sterkt gjeldende i markedet for Office-pakker. Selskapet hadde litt problemer med å få opp salget på versjon 7 i Norge. Når versjon 8 kom, ble mottagelsen i datapressen strålende. Aberet er at denne pakken ikke vil bli oversatt til norsk, og det bremser salget her hjemme. Med denne nye språkpakken kan produktet likevel være aktuelt hvis du kan akseptere engelske tekster i menyene.

Versjon 9 forventes imidlertid oversatt til norsk, og det er knyttet store forventninger til denne oppgraderingen. DinSide vil selvsagt teste denne pakken så snart den kommer på markedet.