iMac uten kontaktvansker?

Bruksområdet for iMac har vært begrenset, siden den ikke kan kobles til mye av det mest populære tilleggsutstyret. Griffin Technology har løsninger for dette.

iMac er som sin forfar, den opprinnelige Macintosh, i prinsippet en lukket maskin. Dette er for mange brukere et pluss. Den blir som et hvilket som helst husholdnings- eller kontorapparat. Du slår det på og bruker det – ikke mer å mase om.

Men selv om en datamaskin kan gjøre mye på egenhånd, er det tross alt en verden omkring som den må forholde seg til. Spesielt i kreative bransjer er du avhengig både av utstyr som henter inn data og utstyr som bruker data og leverer fra seg det ferdige produktet. Vi snakker om skannere, lydutstyr og kameraer på den ene siden og skrivere, MIDI-interface og teleutstyr på den andre.

Kreativitet + mer kreativitet

Apple har aldri vært et markedsstyrt selskap. Apple har alltid oppfattet seg selv som kreativt, at de leder utviklingen og lager produkter som er ”insanely great”. Da kommer salget som en naturlig konsekvens.

Dette har gått bra i perioder, men det har alltid vært med god hjelp av enda mer krative tredjeparts-leverandører. Det var disse som først monterte inn harddisk i Mac’en, som utvidet minne, satte inn kraftigere prosessorer, støttet større skjermer osv. Fordi de så hva brukerne faktisk trengte.

Griffin Technology har laget to produkter som gjør det mulig å utvide bruksområdet for iMac:

Artikkelen fortsetter under annonsen

IMate

iMac uten kontaktvansker?

Denne gjør om USB til ADB, slik at tradisjonelt tilleggsutstyr som mus, tastatur, styrekuler, tegnebord og programnøkler, ”dongler”, også kan kobles til.

De meste av tilleggsutstyret trenger ingen programvare for å fungere, men for mer avansert utstyr er det nødvendig med et spesielt driverprogram. Dette er nettopp lastet opp på nettstedet til Griffin.

Mange musikk og lydprogrammer for Mac bruker kopibeskyttelse i form av programnøkler for ADB. Med den nye driveren vil det nå være mulig å bruke disse programmene på iMac.

iPort

iMac uten kontaktvansker?

Dette er et tilleggskort som både gir iMac en tradisjonell serieport og ny videoutgang.

Serieporten er nødvendig for å få iMac til å kommunisere med tradisjonelle Mac-skrivere, MIDI-interface, ISDN-adaptere og modem, scannere og tegnebord.

Videoutgangen støtter skjermer med en oppløsning på opptil 1600 x 1200 punkter, i tillegg til speiling av iMacs video i 640 x 480 ved 117 Hz, 800 x 600 ved 95 Hz og 1024 x 768 ved 75 Hz oppfriskning.

Kortet bør monteres av en forhandler eller annen kyndig person, og er et inngrep som er klarert med Apple og ikke gjør garantien ugyldig.

Også for nye Mac-modeller

iMate vil etter sigene også fungere på de nye, ADB-løse Mac-modellene som forventes å bli sluppet 5 januar 1999. DinSide kommer til å rapportere detaljer om disse maskinene så snart den er tilgjengelig.

Produktene kan bestilles direkte fra Griffin Technology