Ikoner på skrivebordet har blå bakgrunn

Alle ikonende er markert på skrivebord med blått, og jeg får det ikke vekk igjen...

Hei!

Har fått gjort ett eller annet som gjør at alle ikonende er markert på skrivebord med blått, det gjør vel ingenting, men det er irriterende og ikke få det vekk igjen. Har høyreklikket på skrivebord å gått inn på egenskaper, men finner ikke hvor jeg kan få den tilbake slik det skal være. Satt pris på en tilbakemelding (har spurt noen som er "datakyndige", men har ikke fått noe klart svar).

mvh
S.Westbye

Datadoktoren svarer:

Hei,

Hvis det bare er teksten det er snakk om går du til Kontrollpanelet og åpner System -> Avansert.

Under Performance (Ytelse) finner du en liste over visuelle effekter. Den du skal slå på er "bruk skygger for ikonnavn på skrivebordet".

En annen "løsning" er å slå velge "best ytelse", da slår du av alle visuelle effekter. Så setter du skrivebordsbakgrunnen til samme blåfarge ved å velge Windows Classic oppsettet :-) Da ser det kanskje litt kjedeligere og gammeldags ut, men dette er den innstillingen som krever minst maskinresurser. Og den er i tillegg veldig oversiktlig hvis du har mange ikoner.

Ikoner på skrivebordet har blå bakgrunn


Hvis hele ikonet derimot har blå bakgrunn er det nok fordi du har et bakgrunnsbilde som vises som web-innhold. Høyreklikk på skrivebordet og velge egenskaper -> Skrivebord -> Tilpass skrivebord og til slutt Web-fanen under Skrivebordselementer. Så fjerner du haken ved bildet som lager problemet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]