Salget av Windows 8-brett har gått tregt så langt, men lavere priser vil stimulere til økt salg, håper Microsoft. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Salget av Windows 8-brett har gått tregt så langt, men lavere priser vil stimulere til økt salg, håper Microsoft. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Ikke Samsung-brett med Windows RT i USA

Mer dårlig nytt for ny Windows.

Samsung har fått kalde føtter, og vil ikke lansere Windows RT-brett i USA, skriver Digi.no. Årsaken skal dels være kostbar produksjon og kostbar markedsføring, kombinert med laber interesse i markedet.

USA er et av verdens viktigste markeder for nettbrett og PC-er, så dette er dårlig nytt for Microsoft og selskapets nettbrettsatsing.

Tidligere har vi skrevet at interessen her til lands heller ikke er særlig høy.

Les saken: Katastrofetall for Windows-nettbrett

Kan ikke kjøre gamle programmer

Windows RT er en versjon av Windows 8 som kan kjøres på enheter med såkalt ARM-prosessor, og OS-et kan kun kjøre programmer tilpasset det nye Modern UI-grensesnittet. Selv om alt ser likt ut, kan du altså ikke installere dine gamle Windows-programmer, og derfor har RT gjerne blitt omtalt som en slags "light"-versjon av Windows 8.

Det kan være vanskelig for forbrukerne å se de store fordelene ved å velge et brett med RT istedenfor 8, og dette er investeringer Samsung ikke ønsker å gjøre nå. Tidligere har både HP og Toshiba droppet å lansere RT-produkter med det første, skriver digi.no.

Samsung har også brett med full Windows 8-funksjonalitet, blant annet hybridproduktet ATIV Smart PC Pro, som fikk en noe blandet omtale av oss.

Les også: Her er Panasonics super-nettbrett