Ikke mer plass på DVD-en?

Hei,

Jeg har en PC med DVD-brenner som kan brenne i formatene DVD-R og DVD-RW.

Jeg hadde en brennbar DVD-R plate hvor jeg kopierte inn en del bildefiler fra et digitalkamera. Kapasiteten til DVD-en skal jo være stor (4.6 GB). Bildefilene var totalt på et par hundre megabyte, men da brenningen av bildefilene var ferdig så ser jeg at det ikke lenger er mer lagringsplass på denne DVD-en.

Hva skyldes dette? Kan man brenne til DVD-R kun en gang selv om man ikke bruker all plassen første gang man brenner? Jeg bruker Windows XP home edition.

Hilsen Børge

Datadoktoren svarer

Heisann,

Du har kanskje lagt merke til at en DVD-disk med for eksempel en film på vises som langt mindre enn den er med 0 KB ledig i Windows Explorer?

Det er fordi DVD-er, selv DVD-RW-plater, ikke fungerer slik at du kan dra og slippe informasjon til dem som en hvilken som helst disk. Denne funksjonen i Windows XP er egentlig et godt skjult brennerprogram som lukker disken etter at du har skrevet noe til den.

Det vil ikke si at du bare kan skrive 300 MB til disken, men du må benytte hele kapasiteten når du skriver for å kunne bruke den.

De fleste andre brennerprogrammene "lukker" også DVD-platen din på denne måten når du er ferdig med å skrive data til dem. Men hvis du for eksempel bruker Nero Burning ROM får du mulighten til å bruke mer avanserte funksjoner - som å velge bort "Finalize session"-funksjonen som gjør dette.

Nero finner du som gratis prøveversjon i tretti dager på Ahead sin nettside.

Lykke til!

Hilsen

Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar