Nest Cam

Ikke kjøp dette kameraet brukt

Den originale eieren av et Nest-kamera kunne se videostrømmen til personen han solgte det til.

NEST CAM INDOOR: Du sparer kanskje noen kroner, men det er ikke nødvendigvis lurt å kjøpe smart overvåkingskamera brukt. Foto: Google
NEST CAM INDOOR: Du sparer kanskje noen kroner, men det er ikke nødvendigvis lurt å kjøpe smart overvåkingskamera brukt. Foto: Google Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å ha et smart overvåkingskamera i hjemmet kan være lurt på mange måter, men det kan være greit å være litt på vakt når du kjøper et brukt. Nettstedet Wirecutter skriver at den originale eieren av et overvåkingskamera av merket Nest Cam Indoor kunne «spionere» på den nye eieren av kameraet.

Som Wirecutter skriver, gjelder det kun Nest-kameraer som er vært koblet til en smarthjem-hub fra selskapet Wink.

Wink Hub. Foto: Wink
Wink Hub. Foto: Wink Vis mer

Den originale eieren skriver på en Wink-gruppe på Facebook at han, etter å ha solgt Nest-kameraet, oppdaget ved en tilfeldighet at han fortsatt kunne se videoinnhold fra den nye eieren gjennom sin Wink-konto. Personen som hadde kjøpt kameraet hadde også koblet det til en Wink-hjemmesentral, og selv om selve kameraet var fjernet fra Nest-kontoen, fikk den originale eieren fremdeles tilgang til videostrømmen.

Wirecutter har selv testet dette med noenlunde det samme resultatet, men i stedet for å se en videostrøm, så de en serie med stillbilder som ble tatt med få sekunders mellomrom. På nettstedet kan du selv lese hvordan de gikk frem for å få tilgang til innholdet.

Vær på vakt

Årsaken ser ut til å være at Nest-kameraet ikke har noen ordentlig funksjon for fabrikkinnstillinger. Det man gjør når man ikke lenger skal bruke et av kameraene, er å fjerne det fra Nest-appen. Deretter mottar brukeren en bekreftelse på at det er fjernet fra kontoen.

Dog viser det seg at hvis man har satt opp Nest-kameraet mot en Wink-konto, har man fortsatt tilgang til kameraet gjennom den kontoen. Så hvis den nye eieren også kobler kameraet mot en Wink-konto, som i dette tilfellet, kan den foregående eieren fremdeles se hva som skjer.

Wink er ikke offisielt tilgjengelig i Norge, men du gjør lurt i å tenke deg om før du kjøper et brukt smart overvåkingskamera for å unngå hendelser som dette.

Google, som eier Nest, har i skrivende stund ikke kommentert saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!