Ikke gi bort e-postadressen din

Kjekk nettjeneste for deg som har sett deg lei på spam.

Det er ofte du surfer rundt på nettet og blir bedt om å oppgi epostadressen din av ymse årsaker; det være seg fordi du blir med på en konkurranse, vil laste ned en demoversjon av et program eller lignende.

Med på kjøpet får du ofte en drøss av eposter med andre tilbud, enten fra aktøren selv eller fra deres partnere, og etter hvert kan det bli ganske mye tøys i innboksen din som du ikke har noen spesiell interesse av å lese.

Les også: Slik stopper du SMS-spam

Det finnes flere nettjenester som lar deg opprette midlertidige epostadresser til slike formål. Eksempelvis Mailinator, som gjør at du kan oppgi hva som helst @mailinator.com i epostfeltet og deretter sjekke denne eposten ved å oppgi aliaset på mailinators hjemmesider. Det er imidlertid en løsning med begrensninger, siden du aktivt må gå inn og sjekke senere dersom det skulle vise seg å være flere eposter som var av interesse. Dessuten kan alle sjekke denne eposten så lenge de angir det riktige aliaset, og epostene lever ikke der for evig.

En annen løsning er Spambox.us. Denne fungerer ved at du oppgir din egen epostadresse og får tilbake en epostadresse der innkomne eposter automatisk videresendes til deg. Du angir også hvor lenge denne midlertidige epostadressen skal vare.

Tempalias har en ekstra funksjon i forhold til Spambox.us. Med Tempalias kan du nemlig velge om du vil angi hvor mange dager den midlertidige epostadressen skal videresende meldinger til deg, eller begrense det på antall eposter. Kanskje har du blitt med på en konkurranse der du ikke helt vet når trekningen er, og da kan det være greit å si at du vil stoppe videreseningen av eposter når du har mottatt fem av dem.

PS! Det finnes også flere mekanismer du kan bruke. For eksempel ignorerer Gmail tegnet + og alt som kommer etterpå, så du kan f.eks. signere opp for DinSides nyhetsbrev med dittbrukernavn+dinside@gmail.com og deretter opprette et filter som sletter eposter sendt til denne epostadressen hvis du skulle gå lei av nyhetsbrevet.

(Det kan du selvsagt gjøre via en lenke i eposten også, men for å illustrere …)

URL: http://tempalias.com/

Les også: Slik får du mest ut av Gmail

Artikkelen ble publisert første gang sommeren 2010. Oppdatert sist søndag 28. november 2010.