Ikke et regneark, ikke en kalkulator

Ikke et regneark, ikke en kalkulator

...men bevares, så smart!

Publisert
Sist oppdatert

Ikke alle er like velsignet med tanke på matematikk, og for mange kan det ta sin tid å sette opp budsjetter eller utføre andre regneoperasjoner som involverer flere steg.

Soulver er en slags kalkulator (eller kanskje mer et forenklet regneark) for Mac med en god del "intelligens" innbakt, som gjør at du kan skrive et helt vanlig språk, men der programmet allikevel skjønner hva du trenger å regne ut.

Få hjelp til matteleksene

Som du ser på toppbildet har vi kun skrevet i det hvite feltet (til venstre), hvorpå Soulver har fylt inn høyre kolonne. Vår fiktive planlegging av en tur til Göteborg inkluderte for eksempel togbilletter til to voksne (barn kjører gratis), og som du ser holder det å skrive "2 voksne a 484 kroner" for å få programmet til å regne ut svaret.

I tillegg er det mulig å foreta valutaomregning direkte i programmet med oppdaterte kurser ("sek in nok"), og langt mer - her er noen eksempler:

Ikke et regneark, ikke en kalkulator


Når du er ferdig kan resultatet eksporteres til PDF, HTML m.fl. Hjelpefunksjonen har også en oversikt over gyldige funksjoner, og du kan dra og slippe et resultat fra én linje til neste slik at det automatisk oppdateres overalt dersom det endrer seg, på samme måte som i et regneark.

Studentenes beste verktøy

Soulver er tilgjengelig for Mac og koster $25. Du kan laste ned en prøveversjon og teste ut programmet uten begrensninger i 10 dager, og det kjekke er at dette faktisk er 10 dagers bruk, så hvis du bruker programmet annenhver dag, varer prøveversjonen i 20 19 dager.

URL: http://www.acqualia.com/soulver/

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer