Ikke bare-bare med Google Chrome

Brukere av nettleseren Chrome blir møtt med en feilmelding når de logger seg på Postbanken.no.

Hver gang Google lanserer noe, blir det som regel et stort rabalder. Søke-giganten er ledende på nettsøk og annonser, og har flere populære gratis-tjenester som Gmail og Google Maps.

Godt førsteinntrykk

Den første beta-versjonen av Googles nettleser Chrome kom sent i 2008, og vår anmelder synes den kunne gi mer populære nettlesere som Firefox og Internet Explorer konkurranse.

Men allerede da ble det klart at Java-trøbbel førte til at mange nettbank-kunder ville oppleve problemer hvis de forsøkte å logge seg på nettbanken sin.

Les også: Chromeplus - det beste fra to verdener

Fortsatt et problem

Fortsatt er det ikke mulig å logge seg inn på Postbanken.no med Google Chrome. DinSide tok kontakt med informasjonssjef Kristin Paus, og etter å ha forhørt seg med IT-avdelingen ble det klart at det er BankID-systemet som er proppen i systemet.

- Det er et teknisk problem med BankID og den nettleseren. Og det skal vi selvfølgelig rette opp i så fort vi kan, forteller informasjonssjef Kristin Paus i Postbanken, som ikke var klar over problemet før DinSide tok kontakt.

Ikke bare-bare med Google Chrome


Litt senere ringer Paus opp igjen, og melder at problemet etter planen skal bli løst i desember, og at feilen skyldes en oppdatering som kom til Chrome i september.

- Etter at Google Crome hadde en oppdatering i september, har man ikke kunnet logge inn i nettbanken i postbanken.no med denne nettleseren. Problemet gjelder sikkerhetsløsningen bankID. Google Crome fungerte på bankID før oppdateringen, hevder Paus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Frem til problemet er løst, kan kundene benytte en annen nettleser til å logge inn.

Jo Gjerdrem er seksjonssjef for finansielle tjenester i forbrukerombudet, og mener banktjenester bør være tilgjengelige for alle, men at de ikke har sett på denne konkrete problemstillingen.

- Alle bør ha muligheten til å bruke disse nettbankene, det det koker ned til er om folk har alternativer. Så lenge det ikke virker utestengende på en urimelig måte, så er det forsåvidt greit, forteller Gjerdrem, som legger til at de knapt nok har hatt noen klager på det, men at det kan være en interessant problemstiling.

- Så dette er ingen sak vi følger akkurat nå.

Ikke bare Postbanken

Det er ikke bare Postbanken som har problemer med Googles nettleser. Skandiabanken har tre forskjellige innloggingsmuligheter, men bare to av dem fungerer i Chrome.

- Det er en forholdsvis ny nettleser, og den har ikke støtte for vårt sikkerhetssertifikat, forteller Johnny Anderson, informasjonssjef i Skandiabanken til DinSide. Ifølge Anderson skal deres kunder kunne logge seg inn med BankID på nett og på mobil med Google Chrome.

Informasjonssjefen husker at nettleserens dårlige java-støtte førte til en del problemer i starten.

- Den siste versjonen tror jeg skal være forbedret når det gjelder java-støtte. Så lenge de bruker BankID skal våre kunder kunne bruke Google Chrome, sier Anderson.

Chrome har foreløpig ikke spist store andeler fra Firefox og kongen på haugen, Internet Explorer. Ifølge digi.no har Chrome en andel på litt over 2,6 prosent blant norske nettbrukere. Til sammenligning har Firefox versjon 3 en andel på over 20 prosent, mens Internet Explorer troner øverst på pallen med en andel på godt over 60 prosent fordelt på de ulike versjonene, ifølge tall fra TNS Metrix sin toppliste.

DinSide har testet flere alternative nettlesere, blant annet Flock. Du kan lese mer stoff om nettlesere fra DinSide her.

Har du opplevd trøbbel med nettbanken i din favoritt-nettleser? Del erfaringene dine med andre lesere i debatten under eller forumet!