Vi gjenopplivet gamle sy-kunnskaper fra heimstadlære-timene på 80-tallet, og laget et pent korssting i fingertuppen, synes vi selv, da. Men hjalp det? Neida. Foto: Per Ervland.
Vi gjenopplivet gamle sy-kunnskaper fra heimstadlære-timene på 80-tallet, og laget et pent korssting i fingertuppen, synes vi selv, da. Men hjalp det? Neida. Foto: Per Ervland.Vis mer

Ikea lanserer sysett for iPad

Gratis nål og tråd skal gjøre det mulig å bruke iPad-en med votter. Men funker det? Vi måtte prøve.

Alle som har prøvd å betjene smartmobilen eller nettbrettet med hansker på hendene, vet at det er nytteløst. Så hva gjør man da, i et land der votter og hansker er en naturlig del av bekledningen store deler av året? Det finnes alternativer til å ta av votten, og vi har sett mange løsninger. Det finnes for eksempel hansker der man kan åpne for tuppen på pekefingeren, og i det siste har det dukket opp mange hansker med innebygde sensorer i fingertuppene. Felles for dem alle er at de krever at du bytter ut votten/vanten/hansken du vanligvis bruker.

Et korssting er alt som skal til

Hva om du kunne gjøre favoritthanskene dine mobil- og nettbrettkompatible? Det er her det nye IKEA-produktet BERÖRA kommer inn i bildet. Dette er et sett med nål og en liten stump spesialtråd som du ganske enkelt syr inn i fingertuppene på hansken, votten eller vanten. Et enkelt kryss skal ifølge denne videoen publisert på Facebook være nok.

Store problemer

DinSide fikk et eksemplar til test, men til tross for at vi mener å ha fulgt oppskriften til punkt og prikke, var det ikke tegn til reaksjon på skjermen da vi prøvde ut oppfinnelsen. Årsaken er foreløpig ukjent, men vi utelukker ikke at vi burde fulgt bedre med i heimstadlære-timene på barneskolen. Vi undersøker nå uansett om feilen kan relateres til tråden som fulgte med vårt pressekit (selvtilliten henger i en tynn tråd, for å si det slik). Vi lover å holde deg oppdatert om den videre utviklingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var jo ikke så vanskelig på papiret.
Det var jo ikke så vanskelig på papiret. Vis mer


Uansett er angrep det beste forsvar, og vi synes rett og slett tråden var litt i korteste laget. Den holder til én, maks to fingre, dersom man ikke surrer for mye, naturligvis (uten å nevne noe navn i den forbindelse).

Ikea lanserer sysett for iPad


BERÖRA vottekit, som er det fulle navnet, er laget i et begrenset opplag, og gis bort gratis i forbindelse med lanseringen av den nye digitale Ikea-katalogen, som nettopp er gjort tilgjengelig for gratis nedlasting for iPad fra App Store. Mer informasjon om kampanjen her.

Og så får vi se om det blir en MULTIBERÖRA-versjon med litt lengre tråd i en fremtidig oppgradering av produktet - og Ikea-kataloger. Det ønsker ihvertfall vi oss.

OPPDATERT: Etter at denne saken ble laget, fikk vi følgende epost fra IKEA:

Hei Elisabeth og Bjørn Eirik,

Her har det visst blitt en knute på tråden. Det viser seg at noen av vottekitene inneholder en tråd som ikke gjør den ønskede jobben.

Vi oppdaget feilen såpass tidlig at ingen slike kit befinner seg på varehuset, og vi har bestilt opp nye kit med riktig tråd (også til varehus).

Hilsen IKEA.

Senere på dagen dukket et nytt eksemplar opp i redaksjonen, og som videoen under viser gikk det nu så meget bedre: