iDriveSync gir deg tilgang til nøyaktig de samme filene enten du har datamaskin, nettbrett eller mobil. Og du får 10 GB gratis lagringsplass.
iDriveSync gir deg tilgang til nøyaktig de samme filene enten du har datamaskin, nettbrett eller mobil. Og du får 10 GB gratis lagringsplass.Vis mer

IDriveSync: 10 GB gratis nettlagring

Og skal du ha mer, er denne tjenesten billigere enn konkurrentene.

Kampen om nettsky-kundene tilspisser seg, og spesielt synkronisering av mapper og filer mellom maskiner og på nett er i vinden.

Mye dreier seg om tre leverandører; Microsoft, Google og Dropbox. Mens de to førstnevnte tilbyr både synkronisering, lagring og redigering av dokumenter, regneark og presentasjoner rett i nettleseren, er Dropbox en ren lagrings- og synkroniseringsløsning.

I utgangspunktet er tjenestene gratis. Microsoft gir deg 7 GB til disposisjon i sin SkyDrive-løsning, mens Google gir 5 i Google Disk (Drive). Dropbox gir i utgangspunktet bare 2, men dette kan økes på forskjellig vis, blant annet hvis du rekrutterer nye brukere til tjenesten.

I kjølvannet lurer det mange andre, mindre aktører - og enkelte av dem seiler opp som gode alternativer. For en tid tilbake omtalte vi for eksempel BitCasa, som tilbyr ubegrenset lagring mens løsningen fortsatt er i betafase.

Les også: Nettskyen i lomma

10 GB gratis, 150 GB billig

I dag har turen kommet til en femte aktør, IDriveSync fra amerikanske Pro Softnet Corporation. Tjenesten minner mye om Dropbox både i funksjonalitet og bruksmåte, men du får i skrivende stund hele 10 GB med gratis lagringsplass, og ønsker du mer er det langt billigere å oppgradere enn hos Dropbox.

I skrivende stund koster det godt under 300 kroner å tegne en årsavtale, og da får du 150 GB til rådighet. Til sammenligning koster 100 GB hos Dropbox nesten 700 kroner i året. Hos Microsoft og Google betaler du omtrent det samme som hos IDriveSync, men må der klare deg med 100 GB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan "leie" inntil 500 GB, og det er ingen maks-grense på filer slik enkelte andre tjenester har.

Slik virker det

For å bruke IDriveSync må du først registrere deg. Deretter kan du laste ned en klientprogramvare som du installerer på PC-en eller Mac-en din. Da opprettes en iDriveSync-mappe lokalt, og alt du legger i denne mappen blir straks synkronisert med et kryptert område hos selskapet i California, samt med tilsvarende mappe på andre PC-er du disponerer.

Alle mapper og filer blir merket i Utforsker med et symbol som angir om dataene er synkronisert eller ikke. Her er alt synkronisert:

IDriveSync: 10 GB gratis nettlagring


I systemfeltet på oppgavelinjen vil et lite ikon rotere når synkroniseringen pågår. Høyreklikk gir deg forskjellige valg:

IDriveSync: 10 GB gratis nettlagring


Høyreklikker du på en fil får du blant annet muligheten til å dele den, eller gjenopprette en tidligere revisjon. Inntil 30 revisjoner tas vare på:

IDriveSync: 10 GB gratis nettlagring


IDriveSync: 10 GB gratis nettlagring


Og sletter du en fil, er den fortsatt mulig å gjenopprette innen 30 dager.

Oversiktlig webgrensesnitt

En av fordelene med løsninger som IDriveSync er at du kan få tilgang til dataene dine via nettleseren, fra hvilken som helst datamaskin. Du kan også dra og slippe filer og mapper fra datamaskinen til området ditt hos IDriveSync, via nettleseren. Praktisk og enkelt!

IDriveSync: 10 GB gratis nettlagring


Herfra kan alt omorganiseres, omdøpes, flyttes, slettes, eller deles med andre på forskjellig vis, og hvis du ønsker å vise bilder, film, Office-dokumenter eller PDF-filer, så har IDriveSync innebygd viser for det aller meste.

Det finnes også applikasjoner for Android, iPhone og iPad, som gir deg mye av den samme funksjonaliteten fra disse enhetene.

Våre inntrykk

Vi har testet løsningen de siste dagene, og den ser ut til å være stabil og rask. Merk imidlertid at du ikke kan velge bort mapper i synkroniseringen (som du kan med Google Drive og Dropbox), alt blir lastet ned på alle PC-er du har installert klienten på. Og du kan ikke laste ned hele mapper, bare innholdet i dem (filene) via webgrensesnittet. Ellers fungerer dette i praksis likt som Dropbox.

Du finner mer informasjon og kan prøve ut tjenesten ved å besøke iDriveSync.com. Klientprogramvaren finnes for både Mac og Windows-PC-er.

Les også: Best og billigst med din egen nettsky?