Icy Box Docking Station

Så enkelt gir du liv til de gamle harddiskene dine.

Denne enkle dokken gjør det superenkelt å overføre data fra den gamle harddisken til den nye. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Denne enkle dokken gjør det superenkelt å overføre data fra den gamle harddisken til den nye. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I disse dager er det mange som bytter ut harddiskene i PC-ene sine med SSD. Det gir markante fordeler, ikke minst når det gjelder hastighet, varmeutvikling og støy. Personlig valgte jeg å ikke overføre innholdet fra den gamle harddisken over på SSD; i stedet installerte jeg Windows og programmene fra bunnen av, noe som ofte er den beste metoden.

LES OGSÅ:

Les også: Slik bytter du ut harddisken med SSD

Enkel måte å overføre data på

Dokumenter, bilder, videoer, musikk og andre personlige data lå fortsatt på harddisken, og en del av dette ønsket jeg å ta med meg videre. En av de enkleste måtene å gjøre dette på er å benytte en USB-basert dokk som man ganske enkelt setter den gamle harddisken oppi.

Deretter kobler man USB-kabelen til PC-en, og i neste øyeblikk dukker den gamle harddisken opp som en ekstern stasjon i Utforsker. Så er det bare å bla seg fram til mapper og filer man ønsker å ha med videre, og kopiere disse over på SSD-en.

Icy Box Docking Station er et rimelig produkt som kan anbefales til formålet, ikke minst på grunn av hastigheten. Den støtter nemlig USB 3.0, noe som i praksis vil gjøre overføringen av data tilnærmet like rask som om det var en intern disk i PC-en.

Her ser du flere bilder av dokken:

Her er plass til både 2,5 og 3,5 tommer harddisker og SSD-er. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Denne enkle dokken gjør det superenkelt å overføre data fra den gamle harddisken til den nye. Foto: Bjørn Eirik Loftås

Vår gamle Seagate Barracuda ES-disk overførte for eksempel data med inntil 85 MB pr sekund:

image: Icy Box Docking Station


Rød kurve=Lesing, Grønn kurve= Skriving. X-aksen viser filstørrelse, mens Y-aksen viser hastighet i MB/s.

Icy Box støtter SATA-harddisker, både for stasjonære PC-er (3,5 tommer) og bærbare (2,5 tommer) - og i alle kapasiteter. Også SSD-er er støttet.

Hvis du ikke har USB 3.0-støtte på PC-en din, kan du koble den til en USB 2.0-port, men merk at overføringshastigheten da ofte stopper på 25-30 MB pr sekund.

Gi nytt liv til disken

Når dataene er overført kan du selvsagt plassere harddisken på et trygt sted og betrakte den som backup, eller du kan formatere den og benytte den til nye ting. Personlig formaterte jeg den, krypterte den ved hjelp av BitLocker, og la tilbake alle de viktige dataene jeg ønsket å ta vare på.

Deretter plasserte jeg den i et skap på jobben, vel vitende om at dataene ikke ville komme på avveie så lenge innholdet var kryptert. BitLocker sørger nemlig for at ingen får adgang til innholdet på disken uten å vite passordet, uansett hvordan tyven eventuelt ville koblet den til PC-en:

image: Icy Box Docking Station

Å plassere disken fysisk et annet sted enn der du har PC-en din, er også å anbefale, ikke minst med tanke på brann og innbrudd.

Du kan lese mer om BitLocker i denne artikkelen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!