iCore Virtual Accounts

iCore Virtual Accounts

Genialt når flere deler samme PC. Hvorfor har ingen tenkt på det før?

Publisert
Sist oppdatert

Er dere flere som deler samme PC i familien? Synes du det er irriterende når en annen i husstanden har installert et program eller drivere som påvirker din bruk av PC-en?

Eller kanskje du rett og slett ikke tør å installere programmer og spill fordi du er redd de vil gjøre PC-en din tregere og ustabil?

Genialt enkelt

Dette er bare noe av det selskapet iCore hadde i tankene da de utviklet iCore Virtual Accounts. Idéen er både enkel og genial på en gang.

Det handler nemlig om å isolere brukerkontoene på en datamaskin helt fra hverandre. Det betyr at hvis bruker 1 installerer "sine" programmer og drivere, og attpåtil får virus, spiller det ingen rolle for bruker 2. Når han logger på Windows, vil ingenting av det bruker 1 har foretatt seg være tilgjengelig.

Dette skyldes at alt bruker 1 har foretatt seg, er gjort i et virtuelt miljø - en slags konteiner, totalt avstengt fra resten av systemet. Eventuelle endringer i systemfiler og registeret vedkommende måtte gjøre, skjer også på et virtuelt plan, og forblir knyttet til denne ene kontoen.

 Foto: iCore
Foto: iCore Vis mer


Som skapt for eksperimentering

Man kan også tenke seg andre bruksområder, for eksempel kan du - som eneste bruker av din PC - lage isolerte brukerkontoer for forskjellige brukssituasjoner. I hjemmesituasjon vil du kanskje installere alt mulig av programvare, men når du bruker samme PC i jobbsammenheng har du helt andre programmer du vil ha tilgjengelig. Kanskje du vil ha en egen brukerkonto for eksperimentering med drivere og innstillinger? Nå kan du gjøre dette uten risiko. Skulle alt skjære seg er det bare å slette kontoen, og vips - så er alle spor borte.

 Foto: iCore
Foto: iCore Vis mer


I motsetning til de fleste andre virtualiseringsløsninger fungerer iCore Virtual Accounts direkte mot maskinvaren i PC-en. Det betyr at ytelse og brukeropplevelse vil bli omtrent identisk som under normale omstendigheter. Dessuten krever det ikke flere Windows-lisenser, slik tilfelle er når man kjører hele operativsystemet virtuelt.

Kun for XP - foreløpig

iCore Virtual Accounts er gratis for privatbrukere, men det er en stor hake: Løsningen fungerer kun med Windows XP. En Vista/Win7-versjon er imidlertid under utvikling, og skal ifølge iCore komme "in the nearest time". Det er også enkelte antivirusprogrammer som blir forvirret av løsningen, men de fleste aktuelle skal ifølge iCore fungere greit.

DinSide vil komme tilbake med en test av Virtual Accounts når Windows 7-støtte er på plass.

Du finner mer informasjon og kan laste ned løsningen fra icoresoftware.com. Få også med deg vanlige stilte spørsmål om Virtual Accounts.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer