Apple gjør det mulig for Windows-brukere å synkronisere bokmerker i iCloud med andre nettlesere. Foto: Kirsti Østvang
Apple gjør det mulig for Windows-brukere å synkronisere bokmerker i iCloud med andre nettlesere. Foto: Kirsti ØstvangVis mer

iCloud-bokmerker i Chrome og Firefox

Nå blir det enklere for Windows-brukere.

Med skytjenesten iCloud kan iPhone- og iPad-brukere synkronisere bokmerkene sine i mobil-Safari og få tilgang til dem på datamaskinen.

Hvis du er Mac-bruker, skjer det via Safari.

Hvis du er Windows-bruker, har du frem til nå måttet bruke Internet Explorer, ettersom Apple ikke lenger utvikler sin nettleser på Microsofts plattform.

Kun for Windows-folket

I forbindelse med lanseringen av iOS 7 har imidlertid selskapet sluppet en ny versjon av sitt iCloud-kontrollpanel for Windows som åpner opp bokmerke-synkronisering for enda flere nettlesere, skriver Apple Insider.

Det inkluderer både Windows-versjonen av Chrome og Firefox.

Dermed vil Windows-brukere kunne ha tilgang på bokmerkene sine på alle enheter, mobile eller ikke, uten å måtte bruke tredjepartsløsninger, som f.eks Chrome på iOS, som kan synkroniseres med Chrome på desktop.

Les også: Internet Explorer 11 Release Preivew tilgjengelig

Krever nettleser-tillegg

I tillegg til å laste ned det nye iCloud-kontrollpanelet for Windows må man også laste en utvidelse kalt iCloud-bokmerker til nettleseren for enten Chrome eller Firefox. Du får spørsmål om du vil gjøre dette fra selve kontrollpanelet, så du trenger ikke laste de ned manuelt.


Når du har installert nettleser-utvidelsen og skrudd på bokmerke-synkronisering i iCloud, får du spørsmål om du vil samkjøre bokmerker med iCloud. Det som skjer da er at alle bokmerker fra nettleseren blir slått sammen med bokmerkene som er lagret i iCloud.

iCloud-kontrollpanel 3.0 for Windows kan lastes ned gratis fra Apples support-nettsider. Enn så lenge, og utrolig nok, er det ikke mulig å få til det samme på Mac.

Se alt som er nytt i iOS 7 i vår videogjennomgang!