Apple gjør det mulig for Windows-brukere å synkronisere bokmerker i iCloud med andre nettlesere. Foto: Kirsti Østvang
Apple gjør det mulig for Windows-brukere å synkronisere bokmerker i iCloud med andre nettlesere. Foto: Kirsti ØstvangVis mer

iCloud-bokmerker i Chrome og Firefox

Nå blir det enklere for Windows-brukere.

Med skytjenesten iCloud kan iPhone- og iPad-brukere synkronisere bokmerkene sine i mobil-Safari og få tilgang til dem på datamaskinen.

Hvis du er Mac-bruker, skjer det via Safari.

Hvis du er Windows-bruker, har du frem til nå måttet bruke Internet Explorer, ettersom Apple ikke lenger utvikler sin nettleser på Microsofts plattform.

Kun for Windows-folket

I forbindelse med lanseringen av iOS 7 har imidlertid selskapet sluppet en ny versjon av sitt iCloud-kontrollpanel for Windows som åpner opp bokmerke-synkronisering for enda flere nettlesere, skriver Apple Insider.

Det inkluderer både Windows-versjonen av Chrome og Firefox.

Dermed vil Windows-brukere kunne ha tilgang på bokmerkene sine på alle enheter, mobile eller ikke, uten å måtte bruke tredjepartsløsninger, som f.eks Chrome på iOS, som kan synkroniseres med Chrome på desktop.

Les også: Internet Explorer 11 Release Preivew tilgjengelig

Krever nettleser-tillegg

I tillegg til å laste ned det nye iCloud-kontrollpanelet for Windows må man også laste en utvidelse kalt iCloud-bokmerker til nettleseren for enten Chrome eller Firefox. Du får spørsmål om du vil gjøre dette fra selve kontrollpanelet, så du trenger ikke laste de ned manuelt.

iCloud-bokmerker i Chrome og Firefox


Når du har installert nettleser-utvidelsen og skrudd på bokmerke-synkronisering i iCloud, får du spørsmål om du vil samkjøre bokmerker med iCloud. Det som skjer da er at alle bokmerker fra nettleseren blir slått sammen med bokmerkene som er lagret i iCloud.

Artikkelen fortsetter under annonsen

iCloud-kontrollpanel 3.0 for Windows kan lastes ned gratis fra Apples support-nettsider. Enn så lenge, og utrolig nok, er det ikke mulig å få til det samme på Mac.

Se alt som er nytt i iOS 7 i vår videogjennomgang!