Icemat Siberia In-Ear

TEST: Fordelen med in-ear øreplugger er mange, og kombinert med en liten mikrofon som festes til skjorta har du en diskret løsning for blant annet IP-telefoni. Siberia er i tillegg skype-sertifisert.

Den største fordelen med in-ear øreplugger er at de stenger ute det meste av støyen fra omgivelsene. I tillegg blir lydlekkasjen andre veien svært begrenset, blant annet fordi lydnivået normalt vil være langt lavere enn på tradisjonelle øreplugger. Vi har tidligere gjennomført tester av enkeltmodeller fra Creative og Koss, les mer om disse her.

Kombiløsning

Det danske selskapet Icemat har lansert en løsning som kombinerer in-ear plugger med en liten mikrofon med klype. Med kabler i iPod-hvit på totalt 2,8 meter er det ikke noe problem å bruke løsningen selv om PCen står på gulvet.

Plugger og mikrofon henger ikke sammen, og kan derfor brukes separat og hver for seg. Hver har 1 meter ledning, og disse kan skjøtes sammen ved behov i en 1,8 m tilførselskabel med to kontakter i hver ende (hun/han). Totalt sett blir det lett litt kabelspagetti og floker, så vi setter pris på denne fleksibiliteten.

Muffe med gjenger

Icemat Siberia In-Ear


Selve ørepluggene består av en trelags "muffe" i myk silikon, som sitter meget godt når de er på plass i øret. Vi opplevde at det klødde litt i øregangene de første gangene vi brukte den. Dette er imidlertid ikke noe ukjent problematikk med in-ear-løsninger. I pakken følger det med et sett med enkeltlags silikon-muffer som vi opplevde som litt mer behagelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mikrofonen er rundt 2,5 cm lang, og har en klype som gjør det enkelt å feste den for eksempel på jakkeslag eller skjortelomme. Følsomheten er bra, og ingen av våre samtalepartnere klaget over diskantsvak "mumling" man ofte kan oppleve i billigløsnigner. Selve mikrofonen er dessuten godt isolert, skrapelyder mot huset fanges med andre ord ikke så lett opp.

God lyd

Lydkvaliteten i proppene ble også en positiv overraskelse. Vi opplevde den som rund og balansert, med bra trøkk i bassen. Diskanten er kanskje strået hvassere i Zen Aurvana, men her er det mindre forskjeller enn hva man skulle anta fra et kostnadsmessig synspunkt. Vi testet først og fremst med MP3-musikk og IP-telefoni via Phonzo Phone.

Lydisolasjonen viste seg å være litt mindre effektiv enn i Creatives løsninger, men stenger likevel ute det aller meste. En fordel med Siberia-proppene er dessuten at mindre ulyder fra gnissende ledninger og lignende fraktes til øret. Dermed opplevde vi at den totale brukeropplevelsen slett ikke var dårligere med Siberia enn med de dyrere løsningene fra Creative. Vi kommer imidlertid tilbake med flere tester, også av plugger i høyere prisklasser, senere i høst.

Med mikrofon koster Siberia In-Ear rundt 450 kroner, uten rundt 225 kroner. Produktet distribueres i Norge blant annet av Komplett.no.

Les også: Velg riktige øreplugger