ICE trådløst nett - vi tester på Vestlandet

Vi har vært ute og reist, og sjekker hvordan det nye digitalnettet basert på det gamle mobilnettet fungerer.

I juni 2006 skrev vi om Nordisk Mobiltelefon Norway AS som har digitalisert det gamle NMT-mobilnettet, og allerede fra dag én tilbyr løsningen, som har fått navnet ICE, langt bedre dekning enn UMTS-nettet i Norge i dag. Artikkelen finner du her.

I august 2006 testet vi ICE-løsningen både i Oslo og på en togtur nedover i Østfold, denne artikkelen finner du her

I uken som gikk var vi på reise på vestlandet. Vi landet i Haugesund, dagen etter dro vi videre nordover til Leirvik på Stord og fredag dro vi sydover til Stavanger. Dette fant vi ut ville være en glimrende anledning til å teste forbindelse og hastighet, og den lille boksen ble lagt i sekken med den bærbare, sammen med USB-kabelen.

Dekning i Haugesund?

I Haugesund testet vi i Strandgata like ved Risøy bru som ligger temmelig midt i Haugesund by.

Her fikk vi overhodet ingen forbindelse, ganske enkelt.

Hva med Leirvik på Stord?

Dagen etter koblet vi oss opp i Leirvik, som har en slags bystatus. Det er egentlig hele kommunen Stord på øya av samme navn som har bystatus, men stedet Leirvik er både kommunesenter og har de mest bymessige fasilitetene. Et kommunikasjonsmessig viktig sted, med andre ord.

Dekning med ICE-boksen? Heller ikke her fikk vi noen form for forbindelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette var skuffende. Hotellet hadde derimot gratis trådløst nett med utmerket dekning.

Mot Stavanger

Da vi dagen etter på bussen mot Stavanger nærmet oss fergen over Boknafjorden, pakket vi opp den bærbare og ICE-boksen.

ICE trådløst nett - vi tester på Vestlandet


Da fikk vi kontakt!

Og derfra inn til Stavanger var det stadig bedre forbindelse. Også på fergen over hadde vi kontakt, men der var det faktisk også gratis WLAN.

Hastigheten var ikke imponerende, men tilstrekkelig til enkel surfing, epost og chat.

ICE trådløst nett - vi tester på Vestlandet


På hotellet sentralt i Stavanger hadde vi også god og helt stabil dekning. Hastigheten på nedlastning lå ikke mye under det Telenors WLAN bød på: 697 kbit/sek på ICE mot 704 for Telenor.

ICE trådløst nett - vi tester på Vestlandet


Men opplastningshastigheten var langt høyere for Telenors forbindelse: 725kbit/sek mot svært beskjedne 58 kbit/sek for ICE.

ICE trådløst nett - vi tester på Vestlandet


Flybussen mot Oslo

For moro skyld testet vi også på flybussen mot Oslo, og fikk etter hvert en noe ustabil forbindelse underveis. Vi fikk sendt et par mailer og lynmeldinger, men det var det beste vi kunne håpe på. Lesing av nettsider var ikke noe å satse på.

Konklusjon?

ICE-nettet er fremdeles under utvikling, så noen fellende dom er det enda ikke mulig å gi. For de som har faste steder de reiser til og vet at det er dekning der, så er det en grei løsning.

For de som reiser omkring i alle mulige deler av landet er ICE-løsningen ikke noe man kan basere seg på i dag. Men den er absolutt ett av flere alternativer man bør ta med seg, hvis man er avhengig av å være på nett nårsomhelst og hvorsomhelst.

Videre testing

Vi kommer til å teste videre allerede i slutten av uka, da går turen til Nesbyen i Hallingdal.