ICE øker hastigheten

Nytt utstyr gir opptil tre ganger hastigheten.

ICE har markert seg som tilbyder av trådløst nett med rekkevidde utover de områdene som dekkes av Telenor, spesielt der hvor sender/mottakerforholdene er utfordrende. Grunnen til god dekning er at de opererer med lavere frekvens i sitt nett, som før ble brukt av det gamle mobilsystemet, og rekkevidden henger tett sammen med bølgelengden.

Men hva med hastigheten?

Hittil har ICE brukt en versjon av CDMA-sendeteknikken som kalles EV-DO Rev. A. Her har hastigheten ligget på opptil 3,1 Mbit/sek.

Den nye teknologien som kalles Rev B bruker flere kanaler, samtidig kan også hastigheten i hver kanal økes til 4,9 Mbit og systemet vil kunne levere opptil 3 ganger hastigheten.

Ice har igangsatt omfattende testing av Rev. B-teknologien i Norge. I Sverige startet Ice testingen av Rev. B allerede i forrige uke (begynnelsen av februar 2011) og resultatene så langt er svært gode.

– Ice Norge startet testingen denne uken, og også her ser ser vi tre ganger så høye hastigheter i de områdene vi har testet, sier daglig leder Eivind Helgaker i ICE Norge.

Nytt utstyr

De nye hastighetene krever nytt utstyr i begge ender. Senderne oppgraderes og utvides med ustyr fra Ericsson, mens modemene leveres av det koreanske selskapet AnyDATA, som er verdensledende leverandør av USB-modem og trådløse rutere basert på CDMA- teknologien. AnyData benytter chipset fra Qualcomm.

Les også: ICE: Ekstra antenne eller ruter?

Levering

Brukerne vil kunne ta i bruk det nye utstyret så snart testperioden og installasjonen av senderutstyret er klart.

Til sommeren vil USB-modem være klare, mens trådløse WLAN-modem kommer noe senere, i følge Helgaker.

Våre tester og omtaler av ICE trårløst nett finner du her

Mer informasjon om ICE inner du også på ICE.net