IBM TransNote - den bærbare PCen som tåler å klusses på

Mange av oss bruker både bærbar PC og en notatblokk av papir. Nå har IBM lansert TransNote, som integrerer begge løsningene.

Selv om bærbare PCer blir stadig mindre og lettere, er det mange situasjoner hvor det er enklere å bruke penn og papir. Nå har IBM laget en meget elegant løsning, som gjør det mulig å få mer ut av denne kombinasjonen.

Full peiling

IBM TransNote - den bærbare PCen som tåler å klusses på

TransNote er en fullblods bærbar PC som sitter på den ene siden av den utbrettbare mappen. På den andre siden fester du en blokk med vanlig papir. Du skriver med en spesialpenn, og systemet peiler inn endringene i pennens posisjon på papiret ved hjelp av radioteknologi. Det er altså ikke noe trykkfølsomt område under blokken, men pennespissen fungerer som en trykkfølsom bryter slik at systemet finner ut når du løfter pennen fra papiret.

Ikke peiling

Systemet i sin nåværende utforming bruker ikke noen form for håndskriftsgjenkjenning, som vi kjenner fra håndholdte PDA'er. Det kan derfor ikke tyde håndskriften din og oversette dette til tekst.

IBM TransNote - den bærbare PCen som tåler å klusses på

Fornuftig bruk krever derfor programvare som kan fange inn håndskrift og skisser, og integrere dette i praktiske løsninger. Her har IBM utviklet flere løsninger som gjør det enkelt å legge inn avtaler, bruke skisser som vedlegg til epost osv.

Det er også mulig å legge inn skjemaer, som også kan skrives ut og heftes i en skriveblokk. Når disse fylles ut fungerer det som automatisk registrering av data, samtidig som du lager en papirutgave.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette krever spesialtilpasning av programvare, men det er allerede flere slike under arbeid.

Kraftig PC

Selve PCen er en fullblods bærbar PC, som har 10,2 tommers skjerm med 800x600 punkters oppløsning, 600 MHz Pentium III, og har mange felles trekk med øvrige IBMs ThinkPad-modeller. Standardutgaven har 10 GB harddisk og 64 MB minne, men kan enkelt bygges ut av brukeren med opptil 20 GB harddisk og 320 MB minne.

Det finnes ingen serie eller parallellporter, men det er to USB-porter og integrert modem og nettverk i form av et miniPCI-kort.

I tillegg er det en standard spalte for PCCard, for IBM Microdrive, trådløst nettverk eller annet brukeren måtte ønske.

Det er dessuten mulig å bruke bare notatblokken, for å spare strøm. Det du skriver blir lagret på et 2 MB flashminne som kan holde på omtrent 40-50 sider. Når du slår på PCen senere kan du overføre informasjonen.

Kommer i februar

IBM vil starte levering av TransNote allerede i slutten av februar. Denne modellen vil ha programvaren som støtter blokk og penn på engelsk. Denne vil imidlertid bli tilgjengelig på flere språk etter hvert.

Vi kommer tilbake til testing av produktet så snart det er tilgjengelig.