IBM ThinkPad 570

IBM ThinkPad 570 er en smart maskin, med mange solide løsninger. Med én håndbevegelse omgjør du den superslanke maskinen på 1,8 kg til en fullverdig kontormaskin. Vi har testet den og avdekket både sterke og svake sider.

IBM ThinkPad 570
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

IBMs ThinkPad-maskiner har en svært gjenkjennelig utforming, og når lokket er igjen, ser du knapt forskjell på noen av modellene. ThinkPad 570 har derimot en fordel som mange brukere vil være interessert i: Du kan ”dele” den i to, og la CD-ROM og diskettstasjon stå igjen på kontorpulten.

LES OGSÅ:

Spesifikasjoner

IBM ThinkPad 570 leveres med en 12,1”-skjerm, som har 800x600 piksler i 24-biters (millioner av) farger som maksimal oppløsning. Tastaturet er godt over normal størrelse for bærbare maskiner, med 334 cm², men maskinen er verken stor eller tung. En vekt uten CD-ROM og diskettstasjon på 1,8 kg og et volum på bare 1938 cm³ gjør at den definitivt hører til den ultraportable klassen.

Dokkstasjon (kalt UltraBase) er et naturlig ekstrautstyr, og festes til undersiden av maskinen slik at du får en komplett maskinenhet som er ca. 5 cm tykk. UltraBase har i tillegg til innbygde høyttalere også plass for nødvendige enheter som diskettstasjon, CD-ROM, DVD-spiller eller ZIP-drive. Sammen med maskinen leveres bare ekstern diskettstasjon, som også kan kobles direkte til maskinen med en kabel.

Prosessoren i maskinen som vi testet er en Pentium II Mobile 300PE MHz, men ThinkPad 570 kan også leveres med Pentium II-prosessor med 333 og 366 MHz klokkehastighet. Internminnet er på 64 MB, og harddisken har 4 GB lagringskapasitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I bruk

Dette er en svært hyggelig maskin å arbeide med. Når selve maskinenheten løsnes fra UltraBase, har du en svært lett, men allikevel fullverdig maskin foran deg. ThinkPad 570 er helt nydelig å skrive på når den er koblet av UltraBasen, grunnet den lave høyden. Tastaturet er i seg selv også fantastisk godt.

Men når ThinkPad 570 plasseres oppå UltraBasen, mister den ikke bare et elegant utseende, men også en del av sin brukervennlighet.

Skjermen på denne maskinen er faktisk 4% mindre enn de fleste andre 12,1”-skjermer vi har sett, men den er krystallklar og har god lysstyrke (DinSide-indeks 107). Men 800x600 punkters oppløsning er nok litt lite for de mest kravstore brukerne, særlig når vi tenker på hvor mye maskinen egentlig koster.

Ytelse som ikke imponerer

Med en prosessor med klokkehastighet på bare 300 MHz, gjorde vi ikke regning med at ThinkPad 570 kom til å plassere seg blant de raskeste maskinene vi har testet. Og det stemte: En total ytelse på 106 i Sysmark er ikke oppsiktsvekkende, og resultatet ville bare ha plassert maskinen midt på treet i forrige testrunde, hvor vi tross alt testet langt billigere maskiner.

Noen kontorprogrammer har forholdsvis dårlig ytelse. Excel kommer helt ned i 87, mens Word er et unntak med såpass bra som 109. Men tegneprogrammer som CorelDRAW og bildebehandlingsprogrammet Photoshop synes å trives godt på ThinkPad 570.

Batterilevetiden får absolutt godkjent karakter. Tre timer og 22 minutter ved kontinuerlig bruk er kombinert med svært gode løsninger i hvilemodus. Alt du trenger å gjøre for å sette den i hvilemodus er å lukke igjen lokket.

Konklusjon

Vi likte ThinkPad 570 svært godt. Det er en svært smart maskin, og den har løsninger som virker solide. I de enkelte tester utmerker den seg for så vidt ikke, men er du på jakt etter kraftigere ytelse enn det vi fikk her, er altså ThinkPad tilgjengelig med to raskere modeller.

ThinkPad fremstår som et utmerket alternativ for brukere som ønsker en virkelig slank bærbar PC, men som samtidig forventer at maskinen er solid bygget.