IBM lanserer gratis Office

Lotus Symphony er kompatibel med både OpenOffice.org og Micrsoft Office.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IBM lanserte i dag en gratis programvarepakke for tekstbehandling, regneark og utvikling av presentasjoner – Lotus Symphony. Nyheten kom omtrent samtidig med at OpenOffice.org, et annet gratisalternativ, ble lansert i versjon 2.3.

Tett integrasjon mot Notes

Produktene er bygd etter samme lest som IBMs samhandlingsverktøy, for eksempel Lotus Notes 8 som nylig ble lansert, men kan brukes uavhengig av Lotus Notes 8. Lotus Symphony er designet for å håndtere de fleste arbeidsoppgaver den typiske kontormedarbeider blir møtt av, i følge en pressemelding fra selskapet.

Lotus Symphony Documents
Lotus Symphony Documents Vis mer


Lotus Symphony består av tre verktøy: Lotus Symphony Documents, Lotus Symphony Spreadsheets og Lotus Symphony Presentations.

Symphony er basert på ODF (Open Document Format), og produktene i suiten støtter både Windows og Linux og flere filformater, deriblant Microsoft Office og Open Document Format (ODF), og kan også omgjøre filer til PDF.

Mer informasjon er tilgjengelig her: www.ibm.com/software/lotus/symphony, og en betaversjon av programpakken (engelsk) kan lastes ned fra samme sted.