IBM Deskstar 34GXP 27 GB

Den forrige modellserien i Deskstar-familien kom svært godt ut i våre tester. Den nyeste serien tar i bruk enda tettere media og andre nye teknikker for å øke ytelsen.

IBM Deskstar 34GXP 27 GB
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Harddisker fra IBM har lenge ligget helt i toppsjiktet når det gjelder ren ytelse, sammen med samarbeidspartneren Western Digital. Vår nåværende Best i test fra WD har de samme tekniske spesifikasjoner som denne IBM-disken, og vi var spent på om det er noen vesentlige forskjeller å spore.

LES OGSÅ:

Disken er en helt moderne enhet, med 7200 RPM, UltraATA/66, 2 MB hurtigbuffer og få plater med høy lagringstetthet.

Helt i toppsjiktet

Målingene viser at denne disken er praktisk talt identisk med Western Digital. Kapasiteten og antall plater er det samme, og forskjellen i ytelse skyldes ene og alene at vår nye test-PC er raskere enn forgjengeren.

Dette er innlysende på målinger som CPU-forbruk i prosent, og påvirker også kombinasjonstesten i stor grad.

WD klarte i denne sammenhengen 6960/2300 lese/skriveytelse med 94,3% CPU-forbruk på den gamle test-PCen (200 MHz Pentium MMX).

IBM klarer 13468/4371 med 70% CPU-forbruk på den nye test-PCen (400 MHz Celeron).

Dette er i praksis en dobling av ytelsen, og viser at EIDE-disker trenger betraktelig drahjelp av prosessoren når det gjelder å håndtere flere datastrømmer samtidig.

Lesing og aksess

Leseytelsen er svært bra, hele 22536 KB/sekund, og det er bare disken fra Fujitsu som er et strå raskere her.

Aksesstiden målte vi til 8,9 millisekunder, som er i underkant av det IBM oppgir og identisk med det vi målte hos Western Digital. Her er det bare Quantum Fireball Plus KX som er bedre, med helt utrolige 8,1 ms.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Smarte teknologier

Disken støtter både DFT (Drive Fitnes Test) og S.M.A.R.T. som du kan lese mer om i denne artikkelen..

Konklusjon

Disken er meget rask, rimelig i pris og er i tillegg støysvak. Den bruker også de mest moderne teknikker for å ta vare på dataene ved å redusere mulighetene for feil til et minimum. Hva mer kan man forlange av en moderne harddisk?

Vi har selv valgt denne disken i vår nye PC som skal brukes til eksperimenter med redigering av video for web. Her vil den arbeide sammen med et FireWire-kort, som vil forsyne disken med data fra et DV-kamera. VI regner med at disken ikke vil være det svakeste ledd i disse eksperimentene.