IBM Aptiva 2172-58G

IBM Aptiva er en serie med stor spennvidde, i pris og utstyrsnivå. Modellen vi har testet er toppmodellen, og plasserer seg godt i vår test

Publisert
IBM Aptiva 2172-58G
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

IBM har som forventet god orden i sakene. Innpakning og utstyr er solid og kompakt, og gir et godt inntrykk fra første stund.

Designet på Aptiva-serien har vært uforandret i ganske lang tid, med de karakteristiske vertikale stripene, det store runde håndtaket på toppen, og de blå kosmetiske detaljene. Arbeidsstasjonene i den større og kraftigere E-serien har for øvrig nesten identisk design, men i matt svart utførelse. Sistnevnte er vår personlige favoritt.

Oppsett og programmer

Maskinen er lett å sette opp siden alle kabler og kontakter har forskjellig farge. Dette er en stor fordel uansett hvor teknisk brukeren er.

Windows er forhåndsinstallert på vanlig måte, og ved første oppstart er det bare de avsluttende detaljer, nummer og navn som må tastes inn av brukeren.

Det følger med et rikt utvalg av programvare. Forskjellige nytte- og hjelpeprogrammer (Netscape nettleser, PC-Doktor, Norton Antivirus etc.) settes opp ved hjelp av et automatisk installasjons-program på en egen CD.

I tillegg følger det med Lotus SmartSuite, World Book leksikon (som er en sterk konkurrent til både Microsofts Encarta og Encyclopædia Britannica), Quicken økonomiprogram, Fifa 99 fotballspill og Crayola 3D-tegneprogram.

Det finnes også kuponger for gratis programvare: Fokus multimedialeksikon fra Kunnskapsforlaget, IBMs skolepakke med læreprogrammer for forskjellige alderstrinn (den holder vår 6-årige konsulent på å vurdere) og Winskatt skatte/økonomiprogram eller Teamwork kontaktsystem fra Guru Software.

Ved å sende inn disse kupongene mottar du programpakkene i posten i løpet av et par uker.

I bruk

Maskinen dekker fint alle vanlige bruksområder for en hjemmePC. Spesielt det store utvalget av programvare er hyggelig for førstegangskjøpere. Pakken har en klar kjernefamilieprofil, og det eneste ankepunktet vi kan komme opp med er at det er litt få kortplasser for utbygging. Dette er bare viktig for de som vil bruke PCen til spesielle oppgaver, ved å sette inn spesialkort. Stadig mer tilleggsutstyr kommer som løse enheter med USB-kontakter i stedet, så du unngår å måtte skru opp maskinen.

PCen leveres med multimediatastatur, hvor du kan styre CD-spiller (ikke DVD), og lydvolum direkte. Du kan også starte forskjellige programmer bare ved å trykke på en knapp.

Maskinen har DVD-spiller, som gir deg muligheten til å se filmer på PCen, men det er ikke TV-utgang.

Maskinen har plass både til CD-brenner og ekstra harddisk, hvis det skulle være behov for det.

Du kan lese mer detaljert om maskinen i vår tekniske omtale

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer