IBM 75GXP 46 GB

Vår testvinner blant EIDE-disker har vært på benken enda en gang. Vi har oppgradert vår test-PC, og var nødt til å sjekke om IBM fremdeles holdt stand.

IBM 75GXP 46 GB
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Etter at vi testet denne første disken i 75 GXP-serien, har vi oppgradert vår test-PC. Det var nødvendig fordi testresultatene på de raskeste diskene viste at vi brukte hele prosessorens kapasitet. Dermed ble PCen en brems, og vi kunne ikke lenger måle nye og raskere disker og få et korrekt resultat.

LES OGSÅ:

Dette var først og fremst påtakelig under testingen av den nyeste disken fra Western Digital, hvor CPU-forbruket kom opp i hele 98 prosent.

Derfor har vi nå også testet vår tidligere testvinner om igjen, for å kunne sammenligne testdata videre i testen.

Dessuten har vi endret størrelsen på bufferne i vårt testprogrram, fra 64 KB til 1024. Grunnen til dette er at både moderne disker og applikasjoner opererer med bufferstørrelser på selve disken og i applikasjonen/operativsystemet, som er mye større enn da vi begynte å teste harddisker.

De beste diskene klarer uansett å håndtere forskjellige størrelser på bufferne som programmene/operativsystemet bruker. Disse diskene har rett og slett bedre algoritmer i sin logikk. Vi har imidlertid valgt å ikke la dette spille inn i testingen, siden det ikke lenger har noe signifikant praktisk betydning.

Mye bedre resultater

Etter oppgraderingen av PCen og endring av bufferne, fikk vi en vesentlig ytelsesforbedring:

IBM 75GXP 46 GB

Både skrive og lesehastigheten økte med 7 MB/sekund, men det mest dramatiske forbedringen skjedde i kombinasjonstestenL

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leseytelsen opp med hele 26 MB sekund!

Også skriveytelsen økte kraftig, med 8 MB/sekund.

Den tidligere omtalen av denne disken kan du fremdeles lese her