I kveld lanserer Apple noe nytt

Ryktene sier ny iPod Nano, iPod Touch 3G og ny iLife-pakke.

<strong>Nye produkter:</strong> Apple-sjef Steve Jobs går på scenen i San Fransisco i kveld for å vise frem Apples nyeste produkter. Foto: Pål Joakim Olsen
Nye produkter: Apple-sjef Steve Jobs går på scenen i San Fransisco i kveld for å vise frem Apples nyeste produkter. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld braker det løs med nok en keynote fra Apple-sjef Steve Jobs, der det i forhold til invitasjonsbildet ser ut til at det er musikken som skal stå i sentrum.

DinSide vil være til stede og liveblogge fra arrangementet fra klokka halv sju norsk tid (arrangementet begynner sju), så vil du være blant de første som får vite hva Steve trekker ut av hatten, er det bare å komme tilbake senere i kveld. Trenger du en påminnelse, kan du fylle ut epostadressen din i liveblogg-vinduet nederst i artikkelen.

Som vanlig er det mange spekulasjoner i forkant av en slik event, og denne gangen er det følgende som regjerer på ryktebørsen:

Apple-lansering

Hva tror DU kommer i kveld? (Avsluttet)
iTV(22%) 197
iPod Nano(18%) 167
iPod Touch 3G(17%) 159
Noe helt annet(17%) 158
Ny iTunes(13%) 123
iLife '11(12%) 111
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  • Ny iPod Nano - De senere åra har Apple lansert en ny iPod Nano på høsten. Skal vi tro ryktebørsen vil det ikke bli noe unntak fra regelen denne høsten, og spekulasjonene går på en drastisk designforandring der enheten ikke er noe særlig større enn skjermen på 3x3cm, og at "iPod-hjulet" i så fall forsvinner.
  • iPod Touch 3G - Apple har hatt sukess med iPad, som også finnes i en 3G-versjon selv om den ikke kan ringes med. Det er slett ikke umulig at også iPod Touch får en 3G-versjon. For hvorfor skulle ikke Apple ville la folk kjøpe applikasjoner og musikk når de er på farten uten WiFi-tilkobling?
  • iLife '11 - De siste iLife-pakkene har blitt lansert med 18 måneders mellomrom, og siden den forrige versjonen kom tidlig i fjor, betyr det i hvert fall kalendermessig at det er på tide med en ny versjon. Enkelte rykter skal også ha det til at det vil komme et nytt program til iLife-pakka denne gangen. Kanskje er det Garageband som byttes ut med noe nytt, siden invitasjonen vi fikk fra Apple har bilde av en gitar?
  • iTV - Kanskje er det også i kveld den oppgraderte Apple TV-boksen fødes. Ryktene skal ha det til at iTV vil ha samme formfaktor som en iPhone, men da være en liten enhet du kan koble til TV for å se filmer fra hjemmenettverket, bruke TV-apps og den slags. Kommer iTV i kveld vil det være en het kandidat til "one more thing..."-sliden.
  • Oppgradert iTunes - Med inntoget av sosiale medier som Facebook og Twitter, spås det også at iTunes vil få en "sosial" overhaling der det er mulig å dele musikksmaken sin med sine nettvenner. Det begynner å bli en god stund siden iTunes kjøpte opp tjenesten Lala (som tilbød brukerne å laste opp musikken sin og streame den fra hvorsomhelst), så kanskje vil oppgraderingen også innholde funksjonalitet av denne typen.
Ryktekilde: Macrumours

Følg med LIVE!

Som nevnt kommer vi til å være til stede under presentasjonen (vel, følge den fra London via satelittoverføring, i hvert fall), og vi krysser fingrene for at CoverItLive har lært av iPad-fadesen (da hele tjenesten gikk ned for telling) og gir oss det vi trenger denne gangen.

Under finner du boksen som vil våkne til live så snart vi er på plass i salen, og som vanlig vil det være mulig for leserne å delta ved å legge inn kommentarer, som riktignok må igjennom en godkjenningsprosess. Vi regner med å være på plass fra 18.30 norsk tid, men trenger du en påminnelse, fyller du ut epostadressen din i feltet og angir hvor lenge før du vil få beskjed.