I krig med EU

Euro Force, en såkalt "booster" til det populære spillet Battlefield 2, skulle egentlig ha kommet i dag. Forsinkelser til tross, vi har tatt en nærmere titt på denne pakken og kan si deg hva du har i vente.

Denne helgen har vi altså lekt litt med den første og vidt omdiskuterte ”boosteren” til Battlefield 2. Euro Force, som pakken på omtrent 350 MB heter, skulle altså vært klar fra i dag, men har nok engang blitt forsinket. Så alle dere som vil spille EU-soldat for 10 euro (omtrent 80 kroner) må belage dere på å vente enda litt til. Og ikke minst så betyr denne forsinkelsen at det fremdeles kan komme forandringer i forhold til den versjonen vi nå har prøvd, så dette blir å regne som en litt uoffisiell omtale.

For de som ikke helt vet hva Euro Force faktisk er, så kan dette forklares kort og ukomplisert eller litt mer omstendelig. Vi gjør begge deler, og den korte er at Euro Force ganske enkelt er tre nye kart for 16 / 32 spillere (ikke 64) til Battlefield 2.

Det eneste som gjør det litt mer komplisert er at det denne gangen ikke er amerikanerne som skal kjempe mot gutta fra Calc.. eh.. Midtøsten (MEC) eller kinerserne, men det er den Europeiske Union som nå skal i ilden. Og siden EU altså blir en egen hær så blir det også en del andre tillegg. EU-hæren får sine egne våpen, to stridsvogner, eget jagerfly og angrepshelikopter. Pluss egen service-medalje. Og den europeiske engelsken er godt inspirert av fransk beskjedenhet og tysk munterhet, noe som umiddelbart gir oss litt terminator-vibber.

En fin dag i den europeiske hærSoldat er soldat, enten du tilhører EU, MEC, er amerikaner eller kineser. Men originalvåpnene til EU er altså litt annerledes. Riktignok får du to av våpnene også som unlocks for de andre hærene (P90 for AntiTank og L96A1 for Sniper), men hva resten angår blir du nesten nødt til å kjøpe Euro Force for å leke ordentlig med dem. Av tidlige favoritter er den nevnte P90, som gir AT-gubben litt mer rekkevidde og punch. Medic sin Famas har et lite kikkertsikte og såpass høy skuddtakt at den faktisk gjør bra vei i vellinga. Support har også fått et go’våpen med HK21, og i det hele tatt er det ingen store ulemper ved å være europeisk soldat.

Litt uvant er det likevel å kjøre de nye stridsvognene. På disse nymotens doningene ser du nemlig ikke beltene på vogna når du kjører, selv når du har tårnet rettet framover. Det betyr at det er lett å bli litt desorientert, spesielt i begynnelsen. Garvede stridsvognførere vil likevel ikke ha problemer, da de tar dette helt på følelsen likevel.

Tre nye kart

En ny hær er jo fint nok, men det er egentlig ikke dette det står på når det gjelder Euro Force. Selve spillestilen og -følelsen er jo lik vanlig BF2, altså ikke som Special Forces-ekspansjonen som ga en litt annen type spill. Så kartene er det du i realiteten betaler for her:

Great Wall
EU vs. PLA
Jepp, vi snakker fraktisk om DEN Kinesiske Mur her, og siden dette kartet i tillegg er kjemisk fritt for fly og helikoptre så får du følelsen av at kanskje pil-og-bue ville passet bedre inn der du står på brystvernet. Men en skarpskytterrifle er heller ikke å forakte i en slik situasjon, så vi klager vel egentlig ikke. Dersom Euro Force blir populært, er dette et kart som lett kan bli en klassiker.

Famas! Moua-ha-ha-haaa... Vis mer


Operation Smoke Screen
EU vs. MEC
Brennende oljekilder gir her navn til kartet, som forresten har litt av den gode, gamle ørkenkrig-følelsen som vi har savnet i de andre BF2-kartene. Det har jo også vært en del diskusjoner om hvorvidt det ville være nok å kjøre rundt i på dette kartet, så vi kan jo fortelle at med 32-manns kartet starter hvert lag med: 2 fightere, 2 kamphelikoptre og 4 stridsvogner. I tillegg kommer selvfølgelig mindre kjøretøyer, så med litt samarbeid skal egentlig ingen behøve å gå. Men det kan bli trangt i lufta.

I love the smell of burning oil in the morning. Vis mer


Taraba Quarry
EU vs. MEC
Også her er det mye åpent landskap og fine muligheter for stridsvognkamp. Ingen helikoptre på dette kartet riktignok, men det er både en jagerbomber og fighter for hvert lag i 32-spillers modus, så det blir jo litt for de som liker å bli skutt ned av AA-vogner også.

Ut på tur, aldri sur! Vis mer


Verd pengene?

Diskusjonen om dette er noe du bør kjøpe eller ikke er eviggrønn, og strengt tatt får det være opp til hver enkelt om det er verd pengene. Pakka gir deg altså mer Battlefield, men er heller ingen revolusjon. Men for dem som bruker mye tid på BF2 så vil kostnadene, når den fordeles på antall timer glede du får ved å blø på nye slagmarker, bli forsvinnende liten. Så for prisen av en kinobillett er sånn sett ikke Euro Force noe galt kjøp. Men først må den jo bli gitt ut selvsagt.

Klikk her for å se noen screenshots fra Euro Force!