HWiNFO32 - Alt du trenger å vite om PC-en din

Nå slipper du å lure lenger.

Det finnes et utall av programmer som gir deg såkalt systeminformasjon, altså informasjon om maskin- og programvare i datamaskinen din. Noen av dem har vi omtalt på DinSide tidligere, men de færreste er like intuitive og gir like god oversikt som HWiNFO32.

Som navnet antyder er det først og fremst maskinvaren (HW=hardware) programmet konsentrerer seg om, og i løpet av sekunder blir det kjørt en dyptpløyende analyse av maskinen din.

Oversiktlig

Resultatet presenteres i to vinduer, først en plansje som gir deg viktig informasjon om prosessor, grafikkort, minne, harddisk og optisk drev, det andre går mer i dybden og presenterer informasjonen i en oversiktlig trestruktur:

(Artikkelen fortsetter etter bildene)

HWiNFO32 - Alt du trenger å vite om PC-en din


HWiNFO32 - Alt du trenger å vite om PC-en din


Begge deler gir deg verdifull informasjon om minne, prosessortype, harddisk og så videre - gull verdt for eksempel i forbindelse med oppgradering.

Du kan også lage en oppsummeringsrapport i form av en tekst- eller HTML-fil, som du for eksempel kan sende til en kyndig PC-tekniker dersom du ikke er fortrolig med å tolke informasjonen selv.

Ytelsestester

HWiNFO32 forteller deg også hvordan det står til med varmeutviklingen i PC-en din, og byr også på en enkel suite med ytelsestester. Resultatene av ytelsestesten kan du i neste omgang sammenligne mot andre systemer, noe som kan gi deg en pekepinn på hvorvidt PC-en er moden for oppgradering eller ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

HWiNFO32 er gratis, og virker på alle Windows-versjoner etter Windows 95 (også 64 bits-versjoner). Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden.