Hvorfor stopper videoopptakene mine?

Hei,

Jeg driver litt med videoredigering, men har et problem som jeg håper dere kan hjelpe meg med. Jeg har noen lange analoge videosekvenser som jeg ønsker å lagre på harddisken. Men når jeg fanger videosignalene gjennom mitt Pinnacle DC10+ capture card, stopper opptakene automatisk når filen når en størrelse på 2 GB.

Hvordan kan jeg unngå dette?

Trygve

Datadoktoren svarer

Hei,

Det er naturlig at opptakene stopper på 2 GB, siden dette normalt er grensen for hvor stor en AVI-fil kan være. Noen programmer er likevel i stand til å bryte denne barrieren, og lage AVI-filer som er inntil 4 GB i størrelse (som også er det største en fil kan være i et FAT/FAT32-filsystem). Et av programmene som greier dette, er VirtualDub, som for øvrig er helt gratis. Det kan lastes ned fra http://www.virtualdub.org/index

Dersom du ikke ønsker å bruke andre programmer enn det du er blitt vant til å bruke, kan du for eksempel prøve med en viss komprimering av videostrømmen. De fleste programmer har støtte for dette (se bruksanvisningen), og dermed får du mer video innenfor 2 GB-grensen din. Det kan riktig nok gå ut over kvaliteten, og krever også mer av prosessoren i PCen din.

Det er også en god ide å dele videoene opp i mindre klipp. Da blir de i tillegg mer håndterlig dersom du vil redigere dem senere.

Hilsen
Datadoktoren

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les alle spørsmål og svar