Hvordan tar jeg skjermbilder?

Det finnes ingen synlige valg for å skrive ut eller ta et skjermbilde i Windows, så hvordan gjøres det?

Hei.

Hvordan kan man skrive ut skjermbilder som har med selve systemet å gjøre?

Hvis jeg har fragmentert og vil ta en utskrift, eller bare vil skrive ut og vise noen på papir hvordan et skjermbilde ser ut på min maskin. Dere må jo greie det siden det er så mange fine eksempler på siden til datadoktoren. Har prøvd å klikke til høyre og venstre, opp og ned, det finnes ingen valg.

Takk for en fin nettside som gir mange svar.

Hilsen
Øistein

Datadoktoren svarer

Heisann,

Denne funksjonen er innebygd i Windows, uten at det er helt selvforklarende hvordan den faktisk brukes. Men du kan altså ta et bilde av hele skjermen slik den ser ut ved å ganske enkelt trykke på Print Screen-tasten (som noen ganger heter prnt scrn), som du finner et eller annet sted på de aller fleste tastaturer.

Da blir skjermbildet kopiert til utklippstavlen din (der ting mellomlagres når du velger "klipp ut" og hentes ut fra når du velger "lim inn"), og du kan da lime innholdet inn i et annet program - for eksempel Word, Photoshop eller Microsoft Paint. Sistnevnte følger også med "gratis" i Windows. Så er det bare å lagre i favorittformatet ditt eller skrive ut derfra.

Alt + Print Screen kan også brukes dersom du kun har bruk for det aktive vinduet og ikke hele skjermen.

I tillegg finnes det også tredjeparts programvare for de med større krav til effektivitet. For eksempel Gadwin PrintScreen, som er et gratis alternativ, mens det langt mer avanserte SnagIt koster penger.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]