Hvordan reinstallere

Kjære datadoktor!

Hvordan sletter jeg ALT på pc’n for så å installere XP og diverse på nytt? Jeg har en bærbar Fujitsu Siemens Amilo L6820.

Grunnen til jeg spør er at jeg i det siste har lagt til og slettet diverse programmer, bl.a office 2003. Tenkte jeg skulle prøve noe nytt og kjørte på. Lasta også ned office 2007 beta 2, men der fikk jeg problemer med eposten. Skulle prøve OpenOffice.org for å spare minne og prøve et alternativ til det gode gamle.

I går fikk jeg beskjed om å systemgjenopprette pc. Så jeg gjorde. Ble ting noe bedre? Nei. Ble det verre? Ja!!! Nå får jeg ikke åpnet word (office 2003 la seg inn igjen) og heller ikke slettet ting via kontrollpanelet. Jeg gir meg ikke så lett så jeg gikk i utforsker og slettet bla.a office der. Nå har jeg vel innsett at jeg nok må slette alt og begynne på nytt, men vet ikke hvordan jeg gjør det. PCen var treg før jeg begynte å tulle også, så det var nok på tide uansett.

Jeg burde kansje tenkt så langt at det er dumt å eksperimentere før en helg hvor jeg absolutt trenger pc, men hvor mye skal jeg forlange av meg selv??

Håper du kan hjelpe meg raskt, jeg kjenner panikken komme!

Vennlig hilsen

Rine

PS: Her har du mulighet til å vinne et flott diplom for ”årets helt”

Datadoktoren svarer

Hei

For å slette alt og starte på ny frisk må du sette i Windows-CDen og starte PCen fra denne. Så velger du å fjerne eksisterende installasjon og formatere og installer på nytt. Disse valgene dukker opp etter at forskjellige standard-drivere etc har blitt lastet inn.

Hvis det ikke fulgte med en Windows CD har du sikkert en gjenopprettings-CD. Denne vil også fjerne alt og dessuten installere originale drivere. Da blir PCen som ”ny” eller ”gammel” etter som man ser det...

Hvor mye du skal forlange av deg selv ligger nok utenfor datadoktorens arbeidsfelt :-)

Håper ikke panikken tok deg...

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar