Hvordan kan vi enklest utveksle filer over Internett?

Hei,

Jeg bruker å sende en del filer til en kamerat, og han bruker å sende en del tilbake til meg. Det synes vi er litt tungvint ved hjelp av epost. Hvordan gjør vi denne utvekslingen lettest? Ved å bruke et FTP-program, eller?

På forhånd takk for tips!

Hilsen Ronny

Datadoktoren svarer

Hei Ronny,

For å utveksle filer over Internett ved hjelp av et FTP-program, medfører det at én av dere setter opp en ftp-server som den andre logger seg på. En FTP-server behøver ikke å være annet enn et lite Windows-program, som for eksempel WS-FTP Server. Dette programmet kan brukes fritt i 30 dager, og opptar i seg selv bare litt over 1 MB harddiskplass. Du kan laste det ned fra http://www.wsftp.com/cgi/download_eval.pl?product=WR-0000. Normalt vil IP-adressen hans være FTP-adressen du må kontakte.

Om dette er den enkleste måten er jeg langt fra overbevist om. Hvis dere skal overføre filer når dere begge to er on-line, kan det være en god idé å benytte et meldingsutvekslingsprogram, for eksempel MSN Messenger eller AOL Instant Messenger. Her kan man, i tillegg til å overføre filer, prate med hverandre både ved hjelp av tekst, lyd og levende bilder dersom du har et webkamera. Dessuten kan du nå langt flere enn bare kameraten din.

Begge programmene er helt gratis, og lastes ned fra følgende steder:

MSN Messenger (norsk versjon): http://www.msn.no/computing/msn_messenger/
AOL Instant Messenger (engelsk versjon): http://www.aol.com/aim/homenew.adp

Hilsen
Datadoktoren

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les alle spørsmål og svar