Hvordan kan jeg kopiere en DVD-film?

Hei, Jeg lurer på hvordan man får kopiert en DVD-film til PCen så man kan spille den direkte fra harddisken.

Jeg vet ikke om det har noe å si, men jeg har en Pentium 3 733 MHz prosessor,128 SDRAM, 30 GB harddisk, Geforce2 MX skjermkort + en DVD-ROM.

Hilsen Per

Datadoktoren svarer

Hei,

Først av alt: Det er fullt lovlig å lage sikkerhetskopier av filmer som du har kjøpt og eier selv. Problemet er bare at en DVD-film vil oppta minst 5 GB plass på harddisken. En DVD-film består i hovedsak av sekvensielle filer med etternavn .VOB - på 1 GB hver (unntatt den siste, som vanligvis er mindre).

Filmene er krypterte ved hjelp av et system kalt CSS for å unngå piratkopiering. For å kopiere filmene må de derfor først dekrypteres. De aller fleste krypteringene lar seg knekke ved hjelp av et egnet verktøy, for eksempel CladDVD, som du kan laste ned gratis fra http://clonead.cjb.net/. Deretter kan du åpne VOB-filene i for eksempel PowerDVD eller en annen avspiller.

Hvis du ønsker å lage en kopi i AVI-format som du kan brenne på en vanlig CD-plate, kan du bruke EasyDivX (http://easydivx.does.it/). Det dekrypterer og lagrer først alle VOB-filene på harddisken, og konverterer og komprimerer deretter innholdet til AVI-format som kan spilles for eksempel ved hjelp av Windows Media Player i Windows. Kvaliteten blir ikke så bra som originalen, men fullt på høyde med for eksempel VHS. Du må da først installere DivX-kodeken, som du kan laste ned fra http://www.divx.com

Hilsen
Datadoktoren

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les alle spørsmål og svar