Hvordan installerer jeg Windows på en blank, bærbar PC?

Hei,

Har et problem som jeg håper du kan hjelpe meg med...

På den bærbare PCen min er CD og diskettstasjon uttagbare (en kan bare bruke 1 av de om gangen). Har formatert harddisken ved hjelp av en Win98 oppstartsdiskett. Deretter prøver jeg å sette i CD-ROMen for å installere Windows igjen, men da er jo ikke driverne lastet, så CD-ROMen er helt død. Hva gjør jeg da?

På forhånd takk

mvh
Børre

Datadoktoren svarer

Hei,

Er du sikker på at du ikke kan koble CD-ROMen til eksternt? Hvis ikke - dersom du har en nyere PC (les: 3-4 år) er det stor sannsynlighet for at du kan boote PCen din med Windows 98-CDen i. Dette vil starte installasjonsprosessen _uten_ at du behøver diskettstasjon.

Denne løsningen krever derimot at maskinen er satt til å boote fra CD-ROM først, noe som eventuelt må stilles inn i BIOS-oppsettet. Som regel entrer du BIOS-oppsettet ved å trykke DEL eller F2 før Windows begynner å laste. Dersom dette ikke fungerer på din PC, må du se i dokumentasjonen som fulgte med PCen.

Når du har kommet deg inn i BIOS-menyene, må du lete etter valget for BOOT-sekvens, og velge CD-ROM som første alternativ, deretter diskett eller harddisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

mvh
Datadoktoren