Hvordan flytter jeg e-posten?

Dagens spørsmål:

Hei,

Jeg har fått ny PC, og ønsker å overføre alle e-postmeldingene fra den gamle PCen til den nye. Hvordan gjør jeg det? Jeg bruker Outlook Express.

Datadoktoren svarer

Hvordan flytter jeg e-posten?

Overføring av meldinger fra Outlook Express er langt mer innviklet enn for brukere av Outlook. Dette fordi filstrukturen er langt mer komplisert i Express, og dessuten finnes ikke en ordentlig eksportfunksjon, av ukjente årsaker.

Mens alle meldinger, kontakter osv lagres i én enkelt .pst-fil i Outlook, spres disse over mange filer i Outlook Express. Dessuten kan det være vanskelig å bla seg fram til filene i Utforskeren. Brukere av Outlook kan via menyen velge å eksportere hele eller deler av mappestrukturen til en .pst-fil, og hente denne opp gjennom Outlook på en annen PC.

Identity-mappene ligger som regel under C:\Windows\Application Data
Identity-mappene ligger som regel under C:\Windows\Application Data Vis mer

E-posten i Outlook Express sorteres i en eller flere identities-mapper på harddisken, avhengig av om det er én eller flere brukere av epostprogrammet på din PC. Selve e-postmeldingene ligger i databasefiler med etternavn .dbx, og disse tilsvarer mappene i Outlook Express. For eksempel har innkurven navnet inbox.dbx.

Adresser og e-post hver for seg

Selve eposten ligger lagret i .dbx-filer
Selve eposten ligger lagret i .dbx-filer Vis mer

For å få med deg e-post til en ny PC, må du kopiere filene som ligger i identities-mappen over til tilsvarende mappe på den nye PCen.

Hvis du allerede har mottatt e-post du ikke vil overskride på den nye PCen, kan du omdøpe filene. For eksempel kan den gamle innkurven din hete inbox gammel.dbx. Hvis du velger denne løsningen, er det viktig at du sletter filen folders.dbx på den nye PCen. På den måten tvinges Outlook Express til å se etter nye e-postmapper, og disse blir deretter synlig i mappeoversikten i e-postprogrammet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg må du få med deg alle adressene som du har lagret. Disse ligger i en .wab-fil, og denne ligger vanligvis i mappen C:\Windows\Application Data\Microsoft\Address Book. Du kan søke etter *.wab dersom du ikke finner den der. Den har gjerne samme navn som påloggingsnavnet ditt til Windows.

Nå kan det godt hende at det her er snakk om betydelige datamengder. Dette kan gjøre overføringen mer komplisert. Det kan da være lurt å ha tilgang til en ZIP-stasjon, eller andre typer flyttbare medium. Andre løsninger kan være å overføre dataene ved hjelp av en CD-brenner, nettverk, direkte kabeltilkobling eller ved å pakke filene til disketter.

Lykke til!