Hvordan fjerner jeg Linux fra harddisken min?

Hei,

Jeg så artikkelen hos dere om LINUX mandrake 8.1. Jeg lasta den ned og prøvde den. Synes det var moro.

Nå skulle jeg imidlertid ha frigitt plass på den andre harddisken min, og jeg vil fjerne Linux Mandrake 8.1 helt og holdent. Jeg har Windows XP på den andre harddisken (C:) Dette vil jeg beholde.

Åssen får jeg til dette?

Mvh
Øyvind

Datadoktoren svarer

Hei,

Du kan fjerne Linux ved hjelp av Disk Management-programmet i Windows XP. Høyreklikk på My Computer, velg Manage fra menyen, og Disk Management. Merk Linux-partisjonene i vinduet som fremkommer, og trykk på X i ikonlinjen (evt høyreklikk og Delete fra menyen). Du kan deretter lage en eller flere nye FAT/NTFS-partisjoner på det frigitte området.

Deretter kan du med fordel slette LILO-oppstartsmenyen som ble opprettet av Mandrake. Det kan du gjøre med kommandoen FIXMBR i Recovery Console i Windows XP. Slik kan du starte Recovery Console:

1. Sett i Windows XP-CDen og start PCen.
2. Når skjermbildet "Velkommen til Installasjon" vises, skal du trykke på F10 eller på R for å Reparere
3. Trykk C for å starte Recovery Console.

Les alt du behøver å vite om Recovery Console her: http://www.microsoft.com/danmark/support/windows2000/articles/229716.asp

Hvis du har lyst å øke størrelsen på en av partisjonene istedenfor å lage nye, må du bruke et program som er spesiellaget for formålet. Det beste er Partition Magic fra Powerquest, som du kan lese mer om i denne artikkelen: http://www.dinside.no/page/artf/19549.shtml?f=katnav

Jeg har lagt til en diskusjon på denne artikkelen, slik at andre kan dele erfaringene sine med deg.

Lykke til!

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar