Hvordan finne MAC-adressen?


Hvor finner jeg mac adressen på 1 bærbar pc??

Jørgen

Datadoktoren svarer

Hei,

Du finner bare MAC-adressen dersom du har en bærbar fra Apple. I så fall er det den samme som hjemmeadressen din.
:-D

Neida, fra spøk til revolver:
MAC (Media Access Control)-adressen et slags unikt ”serienummer” som gjør at hvert enkelt nettverkskort kan identifiseres. Siden den 12 tegn lange adressen består av både bokstaver og tall finnes det godt med kombinasjoner.

Har du et eksternt nettverkskort, som en USB-pinne eller PC-kort, finner du som regel MAC-adressen på et klistremerke på kortet. Gjerne med ”ID:” foran. Finner du det ikke, eller har et internt kort, kan du gjøre dette i operativsystemet.

Akkurat hvordan du gjør det varierer litt fra OS til OS, men er det Windows vi snakker om (og det er jo som oftest det når det ikke blir spesifisert) så kan du gjøre det i en DOS-boks. (Trykk Start -> Kjør og skriv cmd etter ”Åpne:”. Trykk enter

I boksen som dukker opp skal du nå taste inn kommandoen ipconfig /all og trykke enter. Du vil her få opp detaljer om nettverkskort, IP-adresse og MAC-adressen. Sistnevnte står oppført som ”fysisk Adresse”.
Har du mot formodning Windows 95, 98 eller ME må du bruke winipcfg i stedet.

Alternativt kan du gå til Nettverkstilkoblinger, og dobbeltklikke på den aktuelle tilkoblingen. Velg ”Støtte”-fanen og klikk på Detaljer. Også her vil MAC-adressen stå oppført som ”Fysisk adresse”.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar