Hvordan blir spillåret 2005?

Selv om vi har lagt tidenes spillhøst bak oss, er det ingen grunn til å fortvile. 2005 kommer til å være et spennende og flott spillår, og vi ser på hva vi kan vente oss de neste 12 månedene.

Avslutningen på 2004 var blant de sterkeste periodene i spillbransjen noensinne, med et stort utvalg av virkelig enorme titler, som gjorde seg bemerket også blant folk som til vanlig ikke er interessert i spill. Og det blir nok vanskelig å leve opp til hypen rundt lanseringene av Halo 2, Doom III, Half Life 2 eller GTA: San Andreas. Men det kommer likevel en lang rekke solide titler i løpet av året, sammen med store maskinvarenyheter. Her er en oversikt over hva vi kommer til å se mest frem til.

Vi begynner med den ærverdige PC-plattformen, som fremdeles holder stand mot konsollene. En rekke spennende førstepersonsspill loves i 2005, og vi gleder oss først og fremst til Battlefield 2, som denne gangen er plassert i dagens politiske klima, har en helt ny grafikkmotor og masse forbedringer. Vi har ingen tvil om at det beste online-skytespillet noensinne får en verdig oppfølger. I tillegg ser vi frem til to mer historiebaserte spill - STALKER(et dystert eventyr i Tsjernobyls ruiner) og horrorspillet FEAR. Begge lover nydelig grafikk og innovativ, stemningsfull spillbarhet.

Battlefield 2 Vis mer


FEAR Vis mer


World of Warcraft kommer uten tvil til å regjere over alle online-rollespillene. Allerede tilgjengelig i USA, er spillet blitt en kjempesuksess, og det er ingen tvil at det vil bli like stort i Norge når det kommer i løpet av første kvartal.

Vi håper også at den nye, fjerde episoden i Elder Scrolls-sagaen, oppfølgeren til Morrowind, dukker opp i år. Spillet har tross alt potensial til å bli den mest fantastiske rollespillopplevelsen noensinne.

Selv om det opprinnelige Black & White-spillet ble etter hvert en skuffelse, håper vi at den kommende oppfølgeren gjør alt riktig. Det kan bli moro å leke gud også i 2005!

Strategientusiastene får det også garantert mye moro med den nettopp annonserte Age of Empires III, som ser vanvittig flott ut.

Konsoller

XBox får også et solid år. I løpet av kort tid slippes Star Wars-rollespillet Knights of the Old Republic II i Norge, og senere i år følger Jade Empire. Jade Empire ser ut til å bli en vakker opplevelse, inspirert av østens mystikk og kampkunst.

For de fartsglade er nok Forza Motorsport tingen, da spillet kombinerer ultrarealistisk kjøring a la Gran Turismo, og muligheter for modifisering som overgår Need for Speed Underground 2.

Forza Motorsport Vis mer


Vi ser fram til den nye episoden av Splinter Cell, som riktignok dukker opp på alle plattformer, men XBox-utgaven ser spesielt lovende ut. Til høsten kommer også konsollversjonen av Battlefield, med undertittel Modern Combat.

Splinter Cell 3 Vis mer


Vi kommer også til å kose oss med spill som Oddworld: Stranger's Wrath, Dead or Alive Ultimate og Unreal Championship 2.

PlayStation 2 viser heller ikke tegn på å roe ned tempoet. Metal Gear Solid 3 (snike-action) og Gran Turismo 4 (realistisk bilkjøring) er klare vinnere for de aller fleste PS2-eiere, men vi må heller ikke glemme neste del i den uendelige Final Fantasy-serien. Spill nummer tolv kommer i år, og vi håper og tror at utviklerne klarer å skape nok et rollespillklassiker.

Metal Gear Solid 3 Vis mer


Vi håper også at den åndelige oppfølgeren til den kriminelt undervurderte ICO, Wanda and the Colossus, finner flere kjøpere - for vi er sikre på at det blir et magisk spill.

Vi gleder oss også til å installere treningsstudio hjemme med EyeToy: Kinetic, og synge norske klassikere i den norske utgaven av SingStar.

Nintendos GameCube har også sine sterke titler. Det er ett navn som helt klart utmerker seg, og det er det nye Zelda-spillet, som ble offentliggjort på siste E3 til jubel vi sjelden har sett maken til. Det er fremdeles svært lite informasjon tilgjengelig, men det er jo Zelda - så det må bli bra!

Legend of Zelda Vis mer


Om ikke lenge kommer det helt nye Resident Evil-spillet, som er en fullstendig overhaling av konseptet, grafikken og kontrollsystemet. Zombiene og Umbrella-selskapet er borte, nå foregår det hele i en landsby med sinnsyke beboere. Vi gleder oss enormt.

Vi har selvsagt et lite håp om et helt nytt Mario 128-spill også, men det snakker Nintendo foreløpig ingenting om.

Andre titler å se opp for på GameCube er Viewtiful Joe 2, Donkey Kong: Jungle Beat og det spesielle Killer 7.

Nye teknologier

På hardwaresiden skjer det mye spennende. Først og fremst slippes både Nintendo DS og Sony PSP i mars, og selv om begge konsollene kan allerede lett importeres fra utlandet, er vi likevel veldig spent på den offisielle lanseringen og nye spill. Begge maskinene har også solgt svært godt i Japan og USA, så suksessen er nok garantert.

Det store spørsmålet er jo hva som skjer med den nye generasjonen spillkonsoller. Én ting er klart - vi kommer til å få vite mye på den kommende E3-messen, i mai. Før det er alt spekulasjon. Vi er selvsagt veldig spent på nyhetene, og håper at vi også får muligheten til å prøve konkrete spill på E3, og ikke bare se på spesifikasjoner og teknologidemoer. Men tiden får jo selvsagt vise, uansett blir det spennende nyheter.

I tillegg til alt dette er det alltid viktig å holde øyene oppe for mindre kjente, men like interessante titler. Og hvem vet hvilke spill som blir annonsert i løpet av året og som vi ikke har hørt om foreløpig? Vi gleder oss!