Hvordan blir jeg kvitt desktop.ini?

Hei Datadoktor, jeg ønsker å vite hvorfor det er så sinnsykt mange skjulte filer med navn desktop.ini på harddisken min. Hva gjør disse filene der, og hvordan blir jeg kvitt dem?

Erik.

Datadoktoren svarer

Hei Erik,

Desktop.ini-filene inneholder informasjon om hvordan mappen skal vises Windows Utforsker. Det kan for eksempel være systemfiler som skal vises med norske navn, mapper som skal vises med forskjellige ikoner, med innhold som skal sorteres på spesielle måter osv.

Det er med andre ord gode grunner til å bevare desktop.ini-filene. De er skjulte, så hvis du ikke har skrudd på visning av skjulte filer, behøver du ikke å bekymre deg over dem. Men har du Windows XP kan du skru av spesialvisninger av mapper, og dermed blir du også kvitt disse skjulte filene men mister også en god del av funksjonaliteten.

Dette gjør du fra menylinjen, velg Verktøy og Mappealternativer og Vis. Fjern haken for "Husk visningsinnstillingene for hver mappe":

Hvordan blir jeg kvitt desktop.ini?


Hvis du har nyere versjoner av Windows, er denne muligheten dessverre borte. Da er det bare en måte å bli kvitt desktop.ini på, og det er å bruke en annen filbehandler enn Windows Utforsker. Her finner du noen av alternativene..

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Artikkelen fortsetter under annonsen