Hvor mange Windows 7-utgaver?

Nye skjermbilder avslører Microsofts planer.

Noe av kritikken mot Windows Vista har vært at operativsystemet kommer i mange utgaver, noe som kan virke forvirrende på brukere og mulige kjøpere. Hvem husker egentlig forskjellen på Home Basic, Premium, Business, Starter og Ultimate?

Ting kan imidlertid tyde på at Microsoft ikke har noen planer om å endre på denne differinsieringen når Windows 7 kommer i butikkene senere i år.

Avsløringer rundt RC1

Nylig lekket nemlig skjermbilder av det som skal være build 7025 ut på nettet (build 7000 var den offisielle betaversjonen). Build 7025 antas å være en såkalt Release Candidate (RC 1), altså en utgave som kan, dersom det ikke oppdages alvorlige feil og mangler, være svært lik den endelige utgaven.

I build 7025 får man spørsmål om hvilken utgave man ønsker å installere, og som skjermbildet under viser, kan man velge mellom fem utgaver - akkurat som i Windows Vista:

Hvor mange Windows 7-utgaver?


Litt fram og tilbake

Foreløpig er det lite som er kjent i forhold til hva som eventuelt er nytt i build 7025, og om hvem som får tilgang til å installere den. Men en ting ser i hvert fall ut til å være endret siden build 7000; hurtigstart-verktøylinjen er tilbake på den nye oppgavelinjen - med blant annet "vis skrivebord"-ikonet:

Hvor mange Windows 7-utgaver?


Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi skylder uansett å gjøre oppmerksom på at bildene stammer fra en kinesisk kilde, og foreløpig er ingenting bekreftet fra Microsofts side.

Windows 7 Beta er tilgjengelig for nedlasting for alle fram til 10. februar. Sammen med nedlastingen får du også en nøkkel som lar deg bruke operativsystemet fram til i begynnelsen av august. Les mer om dette i denne artikkelen.

Kilde: Neowin.net