Hvor mange harddisker?


Jeg har nå fra før koplet til 4 stk SATA II hardisker på hovedkortet. Nå ser jeg at man kan kjøpe et slikt kort til å kople til flere HD's, gjerne opptil 4 stk på et slikt kort.

Spørsmålet mitt er da som følger: Hvor mange SATA II HD's kan man kople til på et hovedkort?

Kan jeg kjøpe et slikt kort, og kople til 4 HD's i tilegg til de 4 jeg har ifra før?

Vennligst Hilsen
Andreas

Datadoktoren svarer

Heisann!

Hovedkortet ditt har en egen integrert kontroller som tar seg av det som skjer mellom harddiskene og resten av systemet. Antallet SATA-harddisker du kan koble på tilsvarer det antallet SATA-kontakter du finner på hovedkortet.

I tillegg han du selvfølgelig koble til opptil to PATA-disker på hver av hovedkortets IDE-kontakter.

Slike kontrollere finner du på slike PCI-kort som du referer til. SCSI-, USB-, firewire-, SATA- og IDE-kontrollere har tradisjonelt gjort det enkelt å gi eldre datamaskiner tilgang til nyere teknologi.

Men det er heller ikke noe problem i å ha to (eller flere) like kontrollere i samme PC. Kort sagt: så lenge du har plass i kabinettet og/eller nok PCI-kontakter, kan du putte inn ekstra kontrollerkort og ha så mange harddisker du har lyst på eller råd til. Svaret er altså ja, et slikt kort lar deg utvide harddisk-samlingen din.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare husk at de også krever litt strøm, så se an strømforsyningen. Det er vanlig å beregne omtrent 25 watt per harddisk.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar