Hvor liten PC-skjerm finnes det til portabelt bruk?

Hei,

Jeg blir vel sett på som kjerringa mot strømmen med mitt spørsmål, men det får stå til. Hvor små PC-skjermer finnes det? Kan skjermen på en bærbar PC på en eller annen måte kobles til en stasjonær PC? Kan skjermen til en bærbar DVD-spiller kobles til en stasjonær PC? Jeg har behov for en liten skjerm når jeg er ute på spillejobber. Jeg trenger skjermen kun til å starte opp PC'en og for å komme inn i riktig program. Jeg bruker softsynther fra PC'en og har ikke behov for PC-skjermen under selve spillingen - kun under oppstart og avslutning. Har du noen gode og billige råd?

Vennlig hilsen

Terje K

Datadoktoren svarer

Hei,

Det finnes flere svar på spørsmålene dine, vi har selv hatt de samme problemene med PCer ute i felten.

Du kan bruke en bærbar PC som "skjerm", det vil i praksis si at du bruker den bærbare til å fjernstyre den stasjonære. Da kobler du bare en krysset nettverkskabel mellom den stasjonære og den bærbare, og begge PCene må da ha fast IP-adresse. Du kan også bruke USB eller FireWire til nettverk, men det enkleste er vanlig nettverk. Har du ikke det på den stasjonære er det bare å montere inn et billig nettverkskort til en hundrings.

Til fjernstyringen bruker du enten Windows' egen fjernstyring eller gratisprogrammet VNC.

Da får du opp skjermbildet på den stasjonære i et vindu på den bærbare. Dette vinduet kan også være i fullskjermsmodus.

Det finnes også små skjermer med VGA-inngang. Komplett har en 7-tommer som burde fungere greit:

Fordelen med egen skjerm framfor fjernstyring er at hvis det er noe galt ved oppstart (f.eks. hvis kabelen til harddisken har falt ut under transport - gjett om vi har opplevd det?), så er det mulig å gå inn i BIOS for å finne ut om alt er som det skal. Det går ikke ved fjernstyring.

Det er også mulig å starte opp programmet ditt automatisk, slik at du ikke trenger skjerm. Det finnes programmer som håndterer hele oppstarten, slik at du kan sette passe ventetid før musikkprogrammet starter, slik at alle drivere etc. er på plass først.

Selv har vi, etter å ha brukt både koffert-PC og en kompakt Shuttle PC sammen med bærbar og fjernstyring, gått over til bærbar PC til bruk på spillejobber, det var den enkleste og mest fleksible løsningen.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (ebatt)]