Hvor kraftig strømforsyning?

Publisert
Sist oppdatert

Heisann.

Eg har lenge undret på å kjøpe meg ny ein CPU og eit skjermkort, men veit ikkje om PSUen klarer å drive det.
Eg har ein 460 W og lurer på om den kan drive dette oppsettet:

2. stk 1 GB ram
1.stk 8800 GT 512 MB
1. stk Harddisk 320 GB
AMD Althon 6000+ 3,0 GHz
MSI K9N NEO-F V3, nForce 560 AMD AM2

Om den 460 W PSUen ikkje klarer det, kan du då anbefale ein ny?

Håper på svar.

Mvh
Edvard

Datadoktoren svarer

Hei Edvard,

Hvor kraftig PSU, eller strømforsyning som er nødvendig er stadig gjenstand for en god del diskusjoner i diverse fora. Meningene er i høyeste grad delte om hva som er nok watt til et gitt system, og mye av problemet ligger nok også i det faktum at det i ikke finnes noen reell ”standard” for å måle hvor mye watt en strømforsyning egentlig kan gi. Så i tillegg til regelrett løgn er det altså (som med watt-målinger i effektforsterkere) en god del måter å fikse tallene på slik at en strømforsyning virker langt bedre enn den faktisk er.

Det finnes altså mer eller mindre seriøse aktører, og jeg anbefaler alle å kjøpe en strømforsyning fra den mer respektable delen av industrien. Her er en liste (og masse info om emnet), selv om det også her er visse uenigheter…

Hva det derimot er lite tvil om er at du ikke må se deg blind på watt. En god strømforsyning på 400W vil kunne tåle mer enn en dårlig sak på 600W.

Så har vi det med å kalkulere hvor mye – teoretisk sett - komponentene dine maksimalt vil kunne bruke av strøm. Til dette finnes det noen ”kalkulatorer” som kan hjelpe deg dersom du ikke har en grad innen elektronikk. Du har flere å velge mellom, men selv heller jeg mot denne.

Den er ikke helt oppdatert, men putter du inn omtrent det systemet du oppgir ender vi opp på anbefalt 360 watt – godt under det din strømforsyning skal tåle - vel å merke dersom den er av et anstendig merke. Og om den ikke er det så har du altså en potensiell syndebukk der dersom du får uforklarlige problemer med stabiliteten.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer