Hvor kraftig prosessor kan jeg kjøpe?

Hei,

jeg har en PII 300 Mhz, slot 1-prosessor (100 MHz) som sitter i et Gigabyte GA 686BX hovedkort fra 97/98. Da denne PCen benyttes til videoredigering, kunne jeg tenke meg en kraftigere prosessor etter hvert - hva kan dette kortet oppgraderes med mht prossesorhastighet?

Øvrige spesifikasjoner: 256 RAM/100Mhz, ATI-grafikkort 8 MB, DC30+ kort etc.

Jeg er klar over at Slot 1 prossesorer er etterhvert blitt sjeldne. Finnes det en overgang og er i såfall denne like bra som en 'direktekobling'?

På forhånd takk for svar.

mvh Aage

Datadoktoren svarer:

Siden du har en PII 300 MHz prosessor kjører den nok på 66 MHz FSB og ikke 100. (100 MHz ble først introdusert med PII 350 MHz). Hovedkortet ditt støtter derimot prosessorer som kjører på 100 MHz FSB, og i følge spesifikasjonene fra Gigabyte tåler kortet ditt maks en PIII 550 MHz prosessor (http://www.gigabyte.com.tw/products/ga686bx.htm).

Det finnes såkalte slockets, adaptere som lar deg bruke moderne FCPGA-prosessorer i Slot 1-hovedkort, og disse koster et par tre hundrelapper. Slik jeg ser det er det to alternativer som vil være mest aktuelt for deg. Det første er å forsøke å få tak i en brukt prosessor som støttes av hovedkortet ditt. Det behøver ikke å bli særlig dyrt, men kanskje ikke så lett heller? Det andre alternativet er å kjøpe et nytt hovedkort og prosessor, gjerne AMD-basert. Da kan du komme langt med 2.000 kroner. Dette krever derimot mer arbeid, og kan kanskje virke komplisert dersom du ikke har byttet hovedkort før.

mvh
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar