Hvor kompatibel er Windows XP?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Spørsmål:

Hei !!

Takk for denne muligheten til å få klarlagt noe jeg lurer på.

Vil vite:

a. Hvor kompitabel er Windows XP, kan man bruke programvare som kan kjøres på Windows 98 og ME.? Bruker office 2000 pro, Norton sine 2001 program + Systemworks for Win 98, Britannica DVD 2000, Lotus 97 kontorpakken, Works 2000 Suite, Works 4.5, Bookshelf 98, Power Quest Drive Image for 98, Partition Magic for 98, ME, 2000, Publisher 97 etc.. Pluss Multimedia programmene Ocean, Ancient Lands, World of Flight, Music Central.

b. Har HP 895 CXi skriver, Agfa Snap Scan 300 og en Aptiva 2139E57. Kan jeg kjøre fullversjonen av XP, både Home og Pro versjonen uten trøbbel? Aptivaen er håpløs å stabilisere, bruker ME i dag, men det også svikter, oppgraderingsversjonen av Win 2000 er inkompatibel med det meste.

c. Er det avinstalleringsfunksjon for å fjerne XP helt fra harddisken? Dette er veldig viktig også for såkallte service packs.

d. Håper De kan gi ett utfyllende svar, da Dere bør ha full oversikt over XP og dens funksjoner. XP office prøve versjonen ser lovende ut. Ellers fatter jeg ikke at Dere ikke klarer å tette Outlook. Er dette bevisst lekkasje?

Med vennlig hilsen

Krummelure, vil ikke avsløre mitt navn her, er meget seriøs.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svar:

HEi Krummelure,

a. Vi har jobbet hardt med å få Windows XP kompatibel med eldre programvare. I XP vil det finnes en funksjon som heter "Application Compatibility Mode". Det betyr at eldre programvare som kun fungerer på Windows 9x eller ME kan kjøres på Windows XP, XP vil nemlig kunne kjøre
disse programmene i emulerings modus noe som betyr at Windows XP lurer programmene til å tro at det er Windows 9x eller ME i bunnen.

Vårt mål er at du skal kunne kjøre så mye som mulig at det du måtte ha av applikasjoner, men vi kan jo ikke garantere alt som finnes på markedet. Likevel tror vi trygt kan si at alle kjente programmer kan kjøres. programmer som Power Quest kan det hende du må oppgradere da disse er meget knyttet til de ulike filsystemene, XP vil ha en oppgradert versjon av NTFS.

b. Noen maskiner er desverre meget sære, og kan kreve mange spesialtilpassninger med drivere fra leverandøren.

c. Ja, du kan ha muligheten for å avvinstallere XP så lenge du vil, men dette tar selvsagt ekstra diskplass fordi vi må ta vare på det opprinnelige operativsystemet du hadde før oppgradering.

d. Outlook 2002, som ligger i Office XP er totalt endret med tanke på problemene vi har sett med at folk åpner og kjører makro og Visual basic script uten å være klar over det i Outlook. Det ligger også mange nye sikkerhetsfunksjoiner i Windows XP som vil være med på å løse disse
problemene. Bare vent og se, vi har lagt inn mye nytt på sikkerhetsfronten.

mvh
Paul Udjus

Tilbake til artikkelen