Hvor installerer jeg programmene?

Er det av noen praktisk betydning for hvor programmer installeres?

Hei.

Jeg lurte på hva som er den mest korrekte plasseringen når jeg skal installere spill og nytteprogrammer på min PC.
Er ganske ny i gamet.
Er det på mine dokumenter eller er det inne på: min datamaskin og så under c:\ ?
Har det noen praktisk betydning?
Prøver å ha det mest mulig ryddig på maskina.

Datadoktoren svarer

Heisann,

Dette er hovedsakelig en ren smakssak, og har du uansett bare en partisjon så er det ikke så mye å lure på. For enkelthetens skyld kan du jo la programmene installere seg i ”standardmappen” som i de fleste tilfeller er c:\programfiler – ofte greit når patcher eller oppdateringer slippes.

De fleste bruker ”mine dokumenter” til (nettopp) dokumenter og andre filer de vil ta vare på. Det kan være greit å samle alle slike på et sted for å gjøre det lettere å ta backup, så det beste er nok å holde dette adskilt fra filer tilhørende spill og nytteprogrammer.

Har du mer enn en harddisk (ikke partisjon, men en fysisk disk) og er opptatt av ytelse kan det derimot være smart å installere spill og andre store programmer på harddisken du ikke har operativsystemet på. Ofte vil nemlig OSet gjerne skrive eller lese til/fra harddisken samtidig som for eksempel et spill lastes inn, men en harddisk kan kun gjøre en ting om gangen og bruker ekstra tid på å hoppe frem og tilbake mellom de to operasjonene.
To harddisker vil derimot kunne jobbe stort sett uavhengig av hverandre (for eksempel skrive til den ene samtidig som den leser fra den andre) slik at programmet eller spillbrettene lastes inn raskere.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar