Hvor går Google Chrome?

Nettleseren har kun 0,5% markedsandel, men Google har planene klare.

«- Vi har vært konservative fordi den fortsatt er i beta, men så snart den er ute av betaperioden vil vi jobbe hardt for å fortelle om den. (Sundar Pichai, Google)»


Google Chrome. Nettleseren som ble lansert med brask og bram tidligere i høst, og som fikk konkurrentene til å hikke ved å ta 1,78% markedsandel på null komma svisj. Den var rask, intuitiv, kjørte nettsider i separate prosesser og lot brukerne surfe anonymt.

I vår test konkluderte vi med at den virket svært "ferdig", til tross for at det kun var snakk om betaversjon 0.2.

Ny versjon ute nå

Siden den gang har nettleseren kommet i både versjon 0.3 og nå 0.4. Feil har blitt oppdaget og rettet, sikkerheten er blitt bedre, kompatibiliteten likeså. Men markedsandelene har gått feil vei for Google. I følge Onestat.com har nettleseren nå rundt 0,5% markedsandel, og er omtrent like store som vår egen Opera.

Versjon 0.4, som kan lastes ned fra Fileforum nå, byr blant annet på bedre bokmerkehåndtering og bedre HTML-sikkerhet, men Google innser nå at det sannsynligvis må langt tøffere skyts til for å få folk til å bytte nettleser.

Hvor går Google Chrome?

(Fortsetter under bildet)

Ferdig i januar

Først og fremst vil Google gjøre seg ferdig med versjon 1.0. Den er planlagt lansert i slutten av januar.

Deretter kan det bli aktuelt å kjøpe seg inn hos PC-produsentene.

Med det menes at PCer som selges vil komme med Google Chrome, ikke bare ferdig installert, men som standard nettleser i operativsystemet. I motsetning til de andre leverandørene av nettlesere, som Mozilla (Firefox) og Opera, har Google penger nok til å betale for at PC-leverandørene skal gjøre dette, hevder digi.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommer IE8 i forkjøpet?

I løpet av første kvartal 2009 vil også Microsoft sannsynligvis være klar med Internet Explorer 8, som også byr på anonym surfing og arkfaner/nettsider i separate prosesser, men IE8 vil ikke bli standard i noe operativsystem før når Windows 7 lanseres mot slutten av året.

Men innen den tid har kanskje Google rukket å få et visst grep om nettlesermarkedet?

- Vil vi legge vekten vår bak den. Vi har vært konservative fordi den fortsatt er i beta, men så snart den er ute av betaperioden vil vi jobbe hardt for å fortelle om den, sier Sundar Pichai, visepresident i Google, i en kommentar til Times Online.