Hvor blir det av Snapchat for Windows Phone?

Den kanskje hotteste chatteappen nå finnes fortsatt ikke til Windows Phone.

<B>KUN FOR ANDROID OG IOS</B>: Windows Phone-brukere får kanskje aldri bruke Snapchat, et av verdens mest populære sosiale nettverk. Foto: PA PHOTOS
KUN FOR ANDROID OG IOS: Windows Phone-brukere får kanskje aldri bruke Snapchat, et av verdens mest populære sosiale nettverk. Foto: PA PHOTOS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snapchat har i løpet av fire år rukket å bli en av verdens mest brukte mobilapper for utveksling av foto og video.

På verdensbasis har tjenesten rundt 200 millioner brukere, mer enn 1,8 millioner av dem er norske. Dermed er Snapchat den nest største sosiale nettverkstjenesten her til lands - kun Facebook er større.

LES OGSÅ: Slik fungerer Snapchat

For ett selskap er imidlertid denne veksten i ferd med å bli et stort problem: Microsoft. Det finnes nemlig ikke noen offisiell Snapchat-app for Windows Phone. Det har det heller aldri gjort.

Ble kastet ut

For ett år siden eksisterte det riktig nok en populær Snapchat-app fra tredjepart i Windows Store, kalt 6snap.

Ifølge nettstedet WMpoweruser.com hadde flere millioner brukere i januar 2015, men så ble det plutselig slutt. Snapchat fikk appen fjernet fra Windows Store, og brukerne ble utestengt fra det sosiale nettverket.

Man skulle kanskje tro at dette skjedde fordi Snapchat selv snart hadde klar en offisiell app. Slik har det imidlertid ikke gått, og Snapchat kom heller aldri med noen fullgod forklaring på reaksjonen.

LES OGSÅ: Appen som gir deg virtuell ansiktsmaske

GÅR GLIPP AV MYE MORO: Snapchat kommer stadig med nye funksjoner og filtre, og blir stadig mer populær - mens Windows-brukerne må finne seg i å stå utenfor. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
GÅR GLIPP AV MYE MORO: Snapchat kommer stadig med nye funksjoner og filtre, og blir stadig mer populær - mens Windows-brukerne må finne seg i å stå utenfor. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


- De hater Microsoft

Rudy Huyn, mannen som stod bak 6snap, er imidlertid overbevist om at det hele skyldes at Snapchat ligger i en konflikt med Microsoft.

Han peker på at det finnes tredjeparts-apper til både Android og iOS, som Snapchat tydeligvis ikke har noe imot. Han tror ikke det vil komme noen nye Windows-apper, verken offisielle eller uoffisielle.

Hva med deg?

Kan du leve uten Snapchat? (Avsluttet)
Joda, men er jo gøy å snappe litt(33%) 1358
Det kan jeg helt fint!(32%) 1348
Har aldri helt skjønt noe av dette Snapchat-våset(25%) 1046
Nei, helt avhengig!(10%) 422
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Uansett hvilket API du bruker, får du straks en epost fra Snapchats advokater. De vil gjøre hva som helst for å ta knekken på deg. Snapchat hater Microsoft, uttalte han for en tid tilbake til Softpedia.

Huyn har blant annet gitt Snapchat tilbud om å få tilgang til kildekoden til 6snap, uten å få respons. Med flere millioner brukere i ryggen må det sies å være ganske oppsiktsvekkende.

Fortsatt muligheter?

Alt håp er imidlertid ikke helt ute. I mai i fjor uttalte en supportmedarbeider hos Snapchat på Twitter at det skal foreligge planer om en Windows-app en gang i fremtiden. På den annen side: Det er 10 måneder siden, noe som er lang tid i app-verdenen. Fortsatt har ingenting skjedd, i hvert fall ikke offentlig.

På nettstedet change.org har dessuten over 60.000 fortvilte Windows Phone-tilhengere skrevet under på et opprop om å få Snapchat til å lage en offisiell Windows Phone-klient. Så får vi se om det hjelper.

LES OGSÅ: En slags Snapchat for nettleseren

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!