Hvor blir det av PS3?

RYKTER: Forsinket eller ikke? Det heteste diskusjonstemaet i disse dager er hvordan det står til med utviklingen av PlayStation 3. Vi tar en titt på spekulasjonene.


Vi venter alle på PlayStation 3. Vi vet det kommer til å bli en fabelaktig spillmaskin, vi liker å se sunn konkurranse mellom konsollprodusenter og er sikre på at alle spillelskere vil nytte godt av flere spennende plattformer å velge mellom: Xbox 360, PS3 og Revolution.

Men vi er likevel bekymret over Sonys stillhet. Men unntak av mindre betydningsfulle uttalelser, har vi ikke hørt noe nytt om PS3 siden E3 - nå nesten åtte måneder siden. I løpet av den tid har Microsoft rukket å ikke bare gi oss masse info om Xbox 360, de har også klart å lansere maskinen.

Lite håndfast

Den offisielle linjen fra Sony har hele tiden vært "våren 2006", uten å nevne hvilket territorium det gjelder (men det er rimelig å anta at det er snakk om Japan). Men våren nærmer seg, og vi vet fremdeles ingenting konkret om spill, maskinvare, prispunkt eller lanseringsvindu.

Og ryktene som verserer i disse dager og snakker om forsinkelser gjør oss ikke akkurat sikrere.

Vi har nettopp vært gjennom en viktig messe, CES, der mange ventet ny PS3-info. I stedet fikk deltakerne se de samme trailerne som på E3 og TGS og tomme PS3-skall.

Under CES hadde også britiske Inquirer undersøkt litt rundt utviklingsprosessen til konsollen. I følge deres kilder er maskinvaren langt fra ferdig, og selv om ingenting uforutsett skjer, vil det fortsatt ta flere måneder før selve PS3 er klar og kan gå i produksjon - og da gjenstår fremdeles det å få ferdigstilt spillene.

Vårt møte med Ken Kutaragi og PS3 på E3 i fjor Vis mer


Men andre ord er det lite realistisk å håpe at vi ser noe til PS3 på denne siden av sommeren, i Japan eller hvor som helst ellers. Forutsatt at ryktene stemmer, selvsagt.

Med dette tempoet vil det nok drøye en god stund før PS3 ligger i våre butikker - det skjer nok ikke før godt ut i høstperioden. Ryktene forteller mye om usedvanlig problematisk utvikling for maskinen, og en arkitektur som er for kompleks for sitt eget beste. Vi håper Sony finner ut av det så fort som mulig.

Så vi sitter og venter spent på mer konkret informasjon om den tross alt utrolig spennende konsollen, mer enn bare gamle, forhåndsrendrede demoklipp. Og vi håper vi ikke trenger å vente helt til neste E3 før det skjer noe spennende.

Her kan du lese litt mer om PS3 på CES.